Autor: Informer.rs

01.05.2023.

14:05

Foto: Starsportphoto

Sport

POSLEDNJI VOZ ZA LIGU ŠAMPIONA! Raspucani TSC dočekuje PARTIZAN! Tradicija na strani CRNO-BELIH!

Crno-beli su u seriji loših rezultata, na poslednja tri meča nisu postigli gol, dok domaćin, koji trenutno zauzima drugo mesto sa sedam bodova više, ima priliku da izbaci ekipu Igora Duljaja iz borbe za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Nama je svaka utakmica pritisak. Ostalo je još pet kola, tako da posle ovih pet kola možemo da podvučemo crtu. Igramo protiv ekipe, koja igra odličan fudbal, imaju odličnog trenera koji je uspeo da sprovede svoje ideje. Igraju napadački fudbal, dosta kvalitetnih igrača u ekipi, Đakovac, Jovanović, Ratković, Vukić, Ilić, odličan tim koji se odlično uklopio, tako da su zasluženo na drugom mestu - rekao je Duljaj na konferenciji za medije.

Partizan je u sredu remizirao sa Crvenom zvezdom u 170. večitom derbiju, dok je TSC dan kasnije savladao Čukarički i tako ostao usamljen na drugom mestu na tabeli. Brđani su juče poraženi na Marakani, pa bi pobeda za četau Žarka Lazetića bila od ogromne važnosti i dodatno ih približila kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

TSC ove sezone nema pobedu protiv Partizana, prvi duel igran u Humskoj završen je bez golova, dok su crno-beli bili bolji u Bačkoj Topoli sa 3:2. Ipak, oba meča igrana su 2022. godine kada je beogradski velikan bio u daleko boljoj gormi neko tokom proleća.