Autor: Informer.rs

01.05.2023.

15:06 >> 15:07

Foto: Starsportphoto

Sport

ŠPANCI ŠOKIRALI EVROPU - TVRDE DA JABUSELE NIJE POVREDIO EGZUMA!

Veliki skandal obeležio je drugi meč Real Madrida i Partizana u okviru četvrtfinala Evrolige. U finišu utakmice došlo je do velike tuče na centru terena, a deblji kraj izvukao je Dante Egzum koji je tom prilikom ostao bez zuba i doživeo povredu tetive stopala. 

Košarkaša Partizana mučki je sa leđa oborio Geršon Jabusele, u stilu najboljih svetskih rvača, zbog čega je Francuz dobio suspenziju na pet utakmica. Ipak, španska "Marka" ističe kako as Reala nije krivac za Egzumovu povredu. 

Naime, Španci navode da je povreda Eksuma nastala tokom opšteg meteža košarkaša u kojem je došlo do kontakta sa Gabrijelom Dekom. U žaru borbe, došlo je do gaženja, a, kako ističe prestižni list, "dodatni pregledi pokazali su da nije reč o ozbiljnoj povredi".

Ipak, to nije uticalo na odluku Evrolige da kazni Jabuselea, koji je dobro prošao budući da je na najprostiji način oborio EGzuma sa nogu. Španci su podsetili javnost da je Argentinac jedan od glavnih igrača Partizana ove sezone. 

- Eksum je vitalni deo šeme Željka Obradovića. šesti igrač, vertikalni igrač koji daje mnogo na fizičkom planu i dodatne opcije u igri ka košu.  I kada je igrao za Barselonu, Eksum je bio MVP sa indeksom korisnosti od 24, a ostao je i zapamćen po brutalnom zakucavanju. Sada je u Partizanu, koji je na korak od Final 4 u Kaunasu - navodi se u tekstu "Marke".