Autor: Informer.rs

03.05.2023.

09:52

Foto: Starsportphoto©

Sport

SUDIJE ŽESTOKO OŠTETILE PARTIZAN PROTIV REALA? Oboreni Ledej, Egzum i Naneli, GROBARI U NEVERICI (VIDEO)

Tim Željka Obradovića poražen je 82:80 i trenutno vodi sa 2:1 u seriji. Ipak, prava bura nastala je nakon meča zbog dešavanja iz poslednjih nekoliko sekundi, kada je na terenu nastala prava konfuzija.

Informer

Starsportphoto

 

Real Madrid je trebalo da izvede loptu iz auta 3,4 sekunde pre kraja pri rezultatu 82:80 i tom prilikom desilo se nekoliko spornih situacija. Prvo, bek Madriđana Adam Hanga je na izvođenje čekao bukvalno do poslednjeg trenutka, na ivici pet sekundi.

U tom momentu košarkaš Real Madrida Najdžel Vilijiams Gos grubo je odgurnuo Zeka Ledeja, ali sudije to nisu okarakterisale kao prekršaj.

Informer

 

Lopta koju je iz auta izveo Hanga završila je na obruču i odbila se u ruke Dantea Egzuma, koji je imao žestok sudar sa Serhiom Rodrigezom. Partizanov Australijanac završio je na parketu, a sudijama ni to nije bilo dovoljno da dosude prekršaj za Beograđane.

Informer

 

Na kraju, lopta je došla do Džejmsa Nanelija, koji se zaleteo ka košu i nakon duela sa Hangom i Džananom Musom takođe pao na parket. Međutim, ni to nije bio prekršaj, pa je meč završen pomenutim rezultatom.

Informer

 

O tome je na konferenciji za medije pričao i trener Partizana Željko Obradović. Spomenuo je samo kontakt sa Danteom Egzumom, ali nije hteo detaljnije da ulazi u sudijski kriterijum.

Bilo je nekog kontakta sa Danteom, da li je bilo faula ili nije, ja to neću da komentarišem - rekao je Obradović.

A evo kako je sve to izgledalo u finišu utakmice.