Autor: Informer.rs

03.05.2023.

19:12 >> 19:22

Foto: Starsportphoto

Sport

VUČELIĆ I VAZURA NE ODUSTAJU! Do kraja dana sednica SKUPŠTINE FK Partizan


Rukovodstvo Jugoslovenskog sportskog društva Partizan (JSD) uvelo je prinudnu upravu fudbalskom klubu, ali predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura nemaju nameru tek tako da odu sa funkcija! Kako nezvanično saznajemo, do kraja dana trebala bi da se održi vanredna sednica Skupštine FK Partizan, na kojoj će delegati pokušati da ponište pomenutu odluku JSD.

Upravo je Vazura nedavno poručio da ne postoji zakonski način da se smeni aktuelno rukovodstvo, kao i da će FK istupiti iz JSD ukoliko se to dogodi.

- Ako bi Upravni odbor JSD uveo prinudnu upravu, onda bi Skupština fudbalskog kluba po Statutu mogla odmah da se sastane i istog minuta da ukine te privremene mere. Prinudna uprava se uvodi kada klub nema rukovodstvo, a trenutno u FK postoje i Skupština i predsednik - rekao je tada Vazura za Informer.

Informer

Detalj sa jedne od prethodnih Skupština FK Partizan

S druge strane, novoizabranici čelnici JSD, na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem, još 25. aprila su dali ultimatum čelnicima FK Partizan da do 3. maja podnesu ostavke i raspišu izbore. Pošto se to nije dogodilo, odlučeno je da rukovođenje fudbalskim klubom preuzme prinudna uprava, u čijem su sastavu Zoran Lončar, koji je imenovan za zvaničnog zastupnika, kao i Željko Tanasković, Nenad Vukčević, Jaško Međedović i Ratomir Babić.

Odluka o prinudnom rukovodstvu odmah stupa na snagu, pa već od sutra Vučelić i Vazura neće imati pristup klupskim prostorijama, kancelarijama i dokumentima. Ovakav rasplet nije iznenađenje, jer su korenite promene na svim nivoima u FK Partizan najavljivane u prethodnih nekoliko nedelja.

Takav scenario željno čekaju i navijači "parnog valjka", s obzirom da je finansijska situacija očajna, dugovi samo rastu, a crno-beli igraju jednu od najgorih sezona u istoriji. Ekipa Igora Duljaja trenutno je četvrtoplasirana na tabeli Superlige i pod velikim je znakom pitanja da li će do kraja sezone uspeti da se izbori za drugu poziciju, koja na leto vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.