Autor: Informer.rs

04.05.2023.

10:18 >> 10:29

Foto: Starsportphoto

Sport

CENTAR REALA SE NADA: Fudbaleri će nam pomoći PROTIV PARTIZANA

Ekipa Karla Anćelotija na volšeban način došla je prošle godine do titule prvaka Evrope, iako je u dvomečima osmine finala, četvrtfinala i polufinala bila u gotovo bezizlaznim situacijama.

Tavares je povukao paralelu između tog podviga i aktuelne situacije u kojoj se nalazi košarkaška sekcija "kraljevskog kluba". 

Madriđani su gubili sa 2:0 u seriji protiv Partizana, a zahvaljujući sjajnoj partiji Tavaresa smanjili su na 2:1 i sada se nadaju potpunom preokretu.

Za to će im biti potrebno najpre da slave večeras, a onda i u "majstorici" u Madridu, a takav podvig nikad nije viđen u istoriji Evrolige.

Gledamo fudbalski tim Reala, njihove povratke u Ligi šampiona i to nas inspiriše. Motivisani smo i znamo protiv čega se borimo - rekao je Tavares za španske medije.

Informer

Fudbaleri Reala

Podsetimo, fudbaleri Reala iz Madrida u minuloj sezoni Lige šampiona napravili su tri spektakularna preokreta.

Najpre su poraženi od PSŽ u prvom meču osmine finala sa 1:0, a u revanšu u Madridu gubili su sa 1:0 na poluvremenu.

Usledio je het-trik Karima Benzeme i prolaz u četvrtfinale.

A tamo nova ludnica. Čelsi je vodio sa 3:0 u Madridu u revanšu četvrtfinala, ali su pogocima Rodriga i Benzeme "kraljevići" došli do prolaza u narednu rundu jer su prethodno slavili u Londonu sa 3:1.

Informer

Igrači Real Madrida sa trofejom Lige šampiona

U polufinalu usledio je još spektakularniji preokret jer su posle poraza u Engleskoj od Mančester sitija (4:3) fudbaleri Reala bili na ivici ambisa sve do 90. minuta.

"Građani" su imali vođstvo od 1:0, ali je Rodrigo sa dva gola u 90. i 91. minutu uveo meč u produžetke, a tamo se Karim Benzema postarao da Real dođe do finala (3:1).

U meču odluke u Parizu Vinisijus Žunior je srušio Liverpul (1:0) i doneo je Madriđanima 14. titulu šampiona Evrope.