Autor: Informer.rs

07.05.2023.

16:17 >> 20:41

Foto: fkpartizan

Sport

DULJAJ O SUKOBU FK I JSD PARTIZAN! Igrače ZANIMA šta se dešava, ali sada je BITAN samo NOVI PAZAR!

Trener Partizana Igor Duljaj (43) otkrio je da su njegovi igrači zbunjeni zbog sukoba fudbalskog kluba i Jugoslovenskog sportskog društva (JSD). Mladi stručnjak održao je danas konferenciju za medije povodom sutrašnjeg duela u Humskoj sa Novim Pazarom u 34. kolu Superlige (20.00, Arena premijum 2), a tom prilikom dotakao se i borbe za vlast između čelnika FK i JSD.

Veoma je teško ostati izvan svega toga. Igrači pitaju, interesuje ih šta se to dešava. Ponavljam, ja sam fokusiran samo na ono na šta mogu da utičem, a to je teren. I njima sam to isto rekao. Ništa drugo me sada ne zanima osim utakmice protiv Novog Pazara - rekao je Duljaj.

Informer

 

Crno-beli će i ovaj meč odigrati pred praznim tribinama, pošto određuju kaznu zbog nereda koji su njihovi navijači napravili 11. aprila na Banovom brdu protiv Čukaričkog. U prošloj rundi je "parni valjak" slavio u Bačkoj Topoli protiv TSC (3:1), čime je zakuvao borbu za drugo mesto na tabeli, koje na leto vodi u Ligu šampiona.

- Raduje me igra koju smo prikazali u poslednja dva kola, pogotovo protiv Crvene zvezde, iako je bilo nerešeno. Videlo se na derbiju da možemo da budemo disciplinovani i da igramo onako kako ja želim. Sve je to proces, nije lako, ali igrači polako shvataju ono što tražim od njih. Veoma je važno da momci posle pobede nad TSC-om nisu poleteli, čvrsto su na zemlji, odlično treniraju i verujem da će to i sutra pokazati - naglasio je Duljaj.

Neće Partizan biti kompletan sutra, nedostajaće mu nekoliko standardnih prvotimaca.

- Kapiten Slobodan Urošević, Nemanja Jović i Siniša Saničanin neće biti na raspolaganju, jer odrađuju suspenziju zbog žutih kartona. Kvinsi Menig je pod znakom pitanja, a juče je Samed Baždar doživeo peh i obnovio povredu skočnog zgloba. Nemam šta da krijem, videću posle današnjeg treninga na koga ću definitivno moći da računam. Posebno mi je žao zbog Jovića, jer je ušao u odličan ritam. Sjajno trenira, puno trči, igra i defanzivu, a nagrađen je za to golom u Bačkoj Topoli. Nemamo puno opcija na krilnim pozicijama, tako da ćemo morati nešto da kombinujemo. Ne kukam, nema nikakvog alibija, takva je situacija - objasnio je Duljaj.

Informer

Kvinsi Menig je pod znakom pitanja za sutrašnji duel

Za Novopazarce gostovanje u Humskoj dolazi u nezgodnom momentu, jer su u poslednjih šest kola doživeli čak pet poraza.

- Znam da oni nisu u najboljoj situaciji. Imaju igrače koji su ranije bili u Partizanu, poput Momčilovića i Stanojlovića, a oni će sigurno imati veliku motivaciju da se pokažu. Naš cilj se zna, to je pobeda - zaključio je Duljaj.