08.05.2023.

16:21

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN BEZ PRAVA NA KIKS! Najbolji strelac crno-belih ima JASNU PORUKU pred OKRŠAJ sa Novim Pazarom

Fudbaleri Partizana nemaju više prava na kiks ukoliko žele da zadrže korak za rivalima u borbi za drugo mesto na tabeli, zbog čega večeras u 34. kolu Superlige protiv Novog Pazara u Humskoj imaju imperativ pobede (20.00 Arena premijum 2)!

Najbolji strelac crno-belih Rikardo Gomeš (31) tvrdi da se ekipa, pre svega, psihološki podigla nakon trijumfa u minuloj rundi nad TSC-om u Bačkoj Topoli (3:1), kada je i on zatresao mrežu posle tri meča posta.

Informer

Rikardo je ove sezone dao 25 golova za crno-bele

Snažni centarfor je ove sezone na 44 utakmice u svim takmičenjima postigao 25 golova i upisao sedam asistencija, pa s razlogom navijači od njega najviše očekuju. Iako će se i ovaj duel, zbog kazne, odigrati pred praznim tribinama on očekuje da će "parni valjak" odraditi posao kako treba.

- Najbitnije je da smo u poslednja dva meča pokazali da smo se stabilizovali i sad treba da nastavimo taj kontinuitet. Svaka utakmica do kraja sezone za nas je kao finale, jer da bismo se izborili za Evropu ne smemo da dopustimo da nam bodovi izmaknu. Ekipa se "probudila" posle lošeg perioda koji je i za nas igrače bio neobjašnjiv. Kada se vrati samopouzdanje celoj ekipi, vrati se i pojedincu. Znači mi što sam postigao gol u prošlom kolu, ali najvažnije je da nastavimo da pobeđujemo - kaže Rikardo za Informer.

Crno-belima, posle Novog Pazara, dolazi kragujevački Radnički, potom gostuje Vojvodini i na kraju dočekuje Voždovac.

- Svesni smo da se ne pitamo samo mi, već i drugi timovi koji igraju odličan fudbal, poput TSC-a i Čukaričkog. Jedino mogu da obećam da ćemo dati i poslednji atom snage da osvojimo što više bodova i završimo na drugom mestu, kako bi se na leto borili za plasman u Ligu šampiona - jasan je Rikardo.

Informer

Duel sa Novim Pazarom biće odigran bez prisustva publike

Golgeter sa Zelenortskih ostrva pomno prati i košarkaše Partizana, koji će u sredu veče u Madridu odigrati peti meč četvrtfinala Evrolige protiv Reala (21.00), za koji nastupa njegov sunarodnik Edi Tavares.

- Volim da gledam košarku i verujem u sjajnog stručnjaka kakav je Željko Obradović - poručuje Rikardo.