09.05.2023.

13:11

Foto: Informer

Sport

BIVŠI AS CRNO-BELIH SAVETUJE KAKO DO FAJNAL-FORA! Peković: Partizan mora DA BIJE TAVARESA! (VIDEO)

Ako košarkaši Partizana žele na fajnal-for Evrolige u Kaunasu, moraće večeras (21.00) da "prebiju" centra Reala Valtera Edija Tavaresa , poručuje nekadašnji centar crno-belih Nikola Peković!

Gorostas sa Zelenortskih Ostrva bio je ključni faktor povratka Madriđana u seriju četvrtfinala elitnog takmičenja posle vođstva ekipe Željka Obradovića od 2:0 nakon dve utakmice u Španiji.
Tavares se povredio tokom prve utakmice, nije igrao u drugoj, a onda je u Beogradu pokazao da "kraljevski klub" ne može košarkaški da živi bez njega. U trećoj utakmici odigrao je skoro 36 minuta, uz postignutih 26 poena, a u četvrtoj je za 29 minuta na parketu upisao 15 poena.

Informer

 

Željko zna kako

Bio je ključni faktor za Realovo izjednačenje u seriji (2:2) i predstavljaće najveću pretnju za srpski tim u večerašnjoj majstorici četvrtfinala elitnog takmičenja. Zbog toga i ne čudi Pekovićeva preporuka da se s Valterom ulazi u oštrije duele.

Crnogorskog centra svojevremeno je krasila snažna igra pod košem, zbog koje je jedno vreme bio najbolji centar Evrope, a potom i sila u NBA ligi. Zbog toga su njegovi saveti oko "bitke" s Tavaresom neprocenjivi za tim iz Humske.

- Mora malo više "fizički" da se odigra. Siguran sam da će Željko Obradović znati kako to da reši u petoj utakmici. Najbitnije je da ga sprečimo da postiže onoliki broj poena - rekao je Peković za Informer.

Egzum poveo devojku u Španiju

Partizanov košarkaški univerzalac Dante Egzum na put u Španiju poveo je i lepšu polovinu. Devojka mu je pružala podršku i u teškim trenucima posle tuče u Madridu, kad je završio na štakama zbog povrede prsta stopala posle rvačkog zahvata Geršona Jabuselea. Lepa brineta utakmice Partizana često posmatra u društvu Danteovog oca Sesila.

- Sigurno je da će biti teška utakmica i neizvesna do samog kraja. U seriji je 2:2, veliki je ulog u igri, ali svi se nadamo da će Partizan pobediti. Nisam baš ubeđen da je psihološka prednost na strani Reala posla dva trijumfa u Beogradu - izjavio je Peković.

Lakše uz Pantera

Partizan će u utakmici odluke u Madridu biti jači sa sjajnim Kevinom Panterom, koji je trojkom u poslednjoj sekundi srušio Real u prvoj utakmici serije (89:87). Amerikanac se vraća u tim posle dva meča suspenzije zbog tuče u drugoj utakmici, a Peković smatra da je njegov povratak nemerljiv za crno-bele.

- Svi smo videli koliko je Kevin važan igrač za Partizan. Uz njegove poene, on i odvlači igrače za sobom, ostavlja prostor za svoje saigrače, tako da je njegov povratak veliki plus za Partizan. Nadam se da će u petom meču on biti na svom nivou - poručio je Peković.


Bonus video