Autor: Informer.rs

11.05.2023.

17:49

Foto: Starsportphoto

Sport

APR ODBIO VUČELIĆA I VAZURU! FK Partizan ne može da istupi iz Sportskog društva! (FOTO)

U obrazloženju odluke, a uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da se prijavom zahteva traži upis istupanja iz članstva JSD „Partizan“, što ne može biti predmet u skladu sa odredbama Zakona i Pravilnika, koji propisuju šta predstavlja predmet zabeležbe, istovremeno propisujući da članstvo u nadležnom nacionalnom sportskom savezu ili drugom savezu ili asocijaciji u zemlji i inostranstvu, kao i sportskom privrednom društvu ili drugom pravnom licu kojem je sportsko udruženje osnivač predstavlja poseban podatak kao predmet registracije. 

S tim u vezi, prijavom se može tražiti samo upis ili brisanje članstva kao posebnog podatka koji se registruje, a ne i upis/brisanje članstva kroz zabeležbu. 

Uvidom u registrovane podatke utvrđeno je da kod Fudbalskog kluba „Partizan“ podatak o članstvu u JSD „Partizan“ nije ni registrovan i samim tim taj podatak ne može biti ni brisan iz Registra. 

Informer

Dalje, vidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđena je nesaglasnost u delu koji se odnosi na datum donošenja statuta. Naime u preambuli statuta je navedeno da je sednica skupštine održana odnosno da je statut donet 03.05.2023. godine dok je na poslednjoj strani statuta navedeno da je statut usvojen u Beogradu, 04.05.2023. godine, te se sa sigurnošću ne može utvrditi tačan datum donošenja statuta.

Na ovu odluku FK Partizan koga i u APR predstavljaju Milorad Vučelić i Miloš Vazura ima pravo žalbe u roku od 30. dana.

Što se prijave Jugoslovenskog sportskog društva tiče za registrovanje prinudne uprave, iz APR još ništa nisu dobili što potvrđuje i generalni sekretar SD Željko Tanasković.

- Nismo još dobili nikakvu odluku iz APR, očekujemo je narednih dana - kratko je za Informer rekao Tanasković.

Prema saznanjima Informera, APR će odbiti i Sportsko društvo, a odluka bi trebalo da bude doneta u petak, dakle sutra.