Autor: Informer.rs

12.05.2023.

11:51

Foto: Starsportphoto

Sport

BRUKLIN PRATI IGRAČA PARTIZANA! ON bi mogao da bude ZVEZDA na NBA draftu

Košarkaš Partizana, Tristan Vukčević (20), mogao bi da bude jedna od zvezda na predstojećem NBA draftu, koji će biti održan 22. juna u "Barklis centru" u Njujorku. Upravo se Bruklin najviše pominje kao klub koji bi mogao da ga izabere, pošto su skauti u SAD detaljno analizirali mladog centra crno-belih.

"Netsi će na draftu imati prava na trojicu igrača - 21. i 22. pika u drugom, kao i 51. pika u drugom krugu. Moraće da budu pažljivi i pametni, jer treba da izaberu kvalitetnog mladog igrača, koji ima potencijal da bljesne i postane zvezda. Zato je Tristan Vukčević iz Partizana posebno primamljiv. Momak koji ima srpsko, švedsko i grčko državljanstvo može da igra na pozicijama krilnog i klasičnog centra i potpuno se uklapa u profil koji je potreban Bruklinu. Sa visinom od 2,09 i veštinama koje poseduje mogao bi da bude pun pogodak na draftu", navodi portal "Clutchpoints.com".

Informer

Tristan Vukčević je ponikao u Real Madridu

U tekstu posvećenom prvotimcu "parnog valjka" naglašava se da je on odrastao u košarkaškoj porodici i da je iskustvo sticao u Evroligi.

"Tristan je od rođenja vezan za košarku zbog svog oca Dušana, koji je takođe bio uspešan. Igrao je na poziciji krila i branio boje Olimpijakosa, Reala i Virtusa. Po završetku karijere radio je kao sportski komentator u Grčkoj, a trenutno je pomoćni trener Peristerija. Mlađi Vukčević se u Madridu i afirmisao, pošto je tamo proveo tri godine. Potom je u januaru 2022. prešao u Partizan, gde u proseku igra 15 minuta po utakmici, uz učinak od 8,1 poena, 3,2 skoka i jednom asistencijom po meču. U jednom od najboljih evropskih timova saigrač je sa Danteom Egzumom, nekadašnjim petim pikom NBA drafta i bivšim članom Jute i Klivlenda. Takmičio se i protiv asova kao što su Rudi Fernandez, Nikola Mirotić, Jan Veseli i Mario Hezonja, koji su igrali u SAD", pišu Amerikanci.

Informer

Od januara prošle godine Vukčević je član Partizana

Ofanzivne karakteristike mladog centra posebno su se svidele košarkaškim stručnjacima u NBA.

"Tristan odlično barata s loptom, ima dobar pas, preged igre i skok, a ume često da pogodi iz reketa, kao i sa spoljnih pozicija. Ove sezone ima procenat šuta za tri poena od čak 40 odsto. Atletski je građen, mada ima još mnogo prostora za napredak kada je reč o defanzivi. U martu je napunio tek 20 godina, a već neko vreme igra u najjačem klupskom takmičenju mimo NBA. Nije dominirao, niti je u kontinuitetu imao veliku minutažu, ali je na momente umeo itekako da zablista i potvrdi ogroman talenat. Ukoliko Netsi izaberu Vukčevića kao svog drugog pika u prvoj rundi, dobili bi igrača koji već spreman da ofanzivno pomogne ekipi", zaključuje "Clutchpoints.com".