Autor: Informer.rs

18.05.2023.

18:05

Foto: Starsportphoto

Sport

PETRIĆ NA METI EVROPSKOG VELIKANA! Vardar KUPUJE u Partizanu!

Sastavio je Partizan mladu ekipu na startu ove sezone, ali ekipu koja je spremna da ostvari visoke ciljeve. Crno-beli igraće u finalu ARKUS lige, a izabranici Darija Krželja plasirali su se i na završni turnir SEHA lige. Na putu ka fajnal foru regionalnog takmičenja eliminisali su Vardar, a tom prilikom za oko skopskom velikanu zapao je Stefan Petrić. 

Levi bek Partizana na kraju sezone postaje slobodan u izboru nove sredine, a može se čuti da Vardar u njemu vidi zamenu za Filipa Taleskog koji odlazi u Benfiku. Petrić je potpuno eksplodirao ove takmičarske godine, dominira na svim poljima pa ne čudi interesovanje Vardara, Porta, ali i još nekih evropskih klubova za njegove usluge. 

Stefanov otac, Vladimir, karijeru je završio 2015. godine baš u Vardaru. Tada je predsednik skopskog kluba bio Mihajlo Mihajlovski, čovek koji i danas predvodi klub, što bi mogla da bude glavna spona da do dogovora dođe. 

Informer

Vardar je najavio velike promene za narednu sezonu, ali i smanjenje budžeta. Petrić bi bio zamena za Taleskog, a još jedan momak iz ARKUS lige naredne sezone će nositi crveno-crni dres. Levo krilo Metaloplastike Marko Srdanović pre desetak dana potpisao je ugovor sa Vardarom i on će naslediti Dejana Manaskova u dvorani Jane Sandanski. 

Petrić je u septembru 2019. godine stigao u Partizan iz Crvene zvezde. Ima 22 godine i nekoliko sezona je ključni igrač crno-belih.