Autor: Informer.rs

27.05.2023.

21:49

Foto: Starsportphoto

Sport

"GROBARI" POZDRAVILI ŠAMPIONE! Omladinci Partizana proslavili titulu

Navijači Partizana imali su danas priliku da pozdrave i nove prvake Srbije - omladince crno-belih!

Momci koje sa klupe vodi mladi stručnjak Nenad Stojaković odigrali su meč poslednjeg kola na stadionu u Humskoj protiv Brodarca (1:1), posle kojeg im je ispred Fudbalskog saveza Srbije šampionski pehar uručio Zoran Filipović. Sve to se dešavalo kao uvertira pred duel prvog tima sa Voždovcem.

Informer

 

Crno-beli su pre dve runde obezbedili titulu, osvojili su ukupno 70 bodova, a u leđa je ostao da im gleda najveći rival Crvena zvezda sa 64. Tako su ujedno obezbedili i direktan plasman u Ligu šampiona za mlade.

Iz ove generacije, koja je potvrdila da je najbolja u zemlji, nekoliko momaka je već priključeno prvom timu Partizana. To su Matija Stjepanović, Mihailo Petković, Janko Jevremović i Bogdan Mirčetić.

Informer

 

Pored omladinaca, titulu su danas osvojili i kadeti "parnog valjka".

- Suština je u vrednostima koje smo postavili na početku sezone, a to je poštovanje. Ponosan sam što su ovi mladi igrači imali priliku da osete kako je igrati u hramu fudbala i nadam se da će kategorije češće imati priliku za to u budućnosti. Partizan ima veoma kvalitetnu decu i kada bi gledali individualno, svi oni zaslužuju da naprave velike karijere. Bitno je da mi kao klub utičemo na njih da shvate koliko je to širok pojam, da nije fudbal samo šutnuti loptu - rekao je Nenad Stojaković, trener omladinaca crno-belih.