Autor: Informer.rs

30.05.2023.

17:30 >> 20:03

Foto: Starsportphoto/abaliga.com

Sport

KRAJ: Partizan poražen u Sloveniji!

Preživeo je Partizan seriju sa Studentskim centrom iako je klub iz Podgorice bio na pragu velikog iznenađenja i eliminacije crno-belih. Četa Željka Obradovića izborila se sa Crnogorcima, a onda u prvom meču polufinala ABA lige deklasirali Cedevita Olimpiju u Beogradu pa će večeras u "Stožicama" imati prvu meč loptu za plasman u veliko finale. 

CEDEVITA OLIMPIJA - PARTIZAN  95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:26)

Dvorana Stožice, Ljubljana    Sudije: Miloš Koljenšić, Luka Kardum, Denis Hadžić

Cedevita Olimpija: Rebec, Ferel, Radović, Jeremić, Alibegović, Murić, Mulalić, Kosi, Matković, Gnjidić, Omić, Dragić

Partizan: Ledej, Drezgić, Koprivica, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - KRAJ! 

39. minut - DRAGIĆ! Stavlja slovenački reprezentativac tačku na meč u Stožicama! Cedevita Olimpija sada ima 11 poena prednosti, a do kraja utakmice ostalo je nešto više od jednog minuta - 92:81!

38. minut - Krade loptu Jam Madar i vraća Partizan na jednocifren minus, na drugoj strani pogađa Jogi Ferel - 89:81!

37. minut - MADAAAAAR! Evo je nada za Partizan, pogađa za tri poena izraelski reprezentativac - 87:74!

Informer

36. minut - Serija promašaja na obe strane...

34. minut - Trojka za Dante Egzuma, ali na drugoj strani laki poeni za Karla Matkovića - 84:69!

33. minut - NESPORTSKA! Isekao je Lesor kontranapad Cedevita Olimpije, sudijska trojka je pregledala snimak i odlučila da je to bio nesportski faul. Mulalić pogađa dva penala i posed ostaje za Cedevita Olimpiju - 80:66!

33. minut - Polovičan učinak Egzuma sa linije penala, na drugoj strani izmišlja poene Rebec i donosi plus 14 Cedevita Olimpiji. Vraća to Joanis Papapetru - 78:66!

32. minut - Dobra odbrana Partizana, ali je sve to "razbio" dalekom trojkom Matec Rebec... Cedevita Olimpija čuva prednost na startu poslednje četvrtine - 76:63!

31. minut - LESOOOOOOOR! Iz trećeg pokušaja pogađa Lesor pod košem i to pod faulom Matkovića pa koristi i dodatno slobodno bacanje - 73:63!

Treća četvrtina:

30. minut - Raspad sistema... Partizan je potponuo u finišu treće četvrtine, koriste to domaći i preko Mulalića i Rebeca odlaze na 13 poena prednosti - 73:60!

29. minut - Ne uspeva Partizan da zaštiti obruč od ofanzivnog skoka Cedevita Olimpije, sada to koristi Amar Alibegović i vraća loptu u koš nakon promašaja Marka Jeremića - 65:56! Odmah tajm-aut Željka Obradovića

Informer

28. minut - Poentira Rok Radović posle prodora, nešto agresivnija igra obe ekipe u finišu trećeg perioda - 61:56!

27. minut - Novi ofanzivni skok za Alena Omića koji je uspeo da iznudi faul Dante Egzuma i pogodi jedno od dva bacanja, na drugoj strani trojka za Džejmsa Nanelija - 59:56!

26. minut - Lagani poeni za Matijasa Lesora posle prodora. Na drugoj strani faul u napadu za Alena Omića - 58:53!

25. minut - Nova trojka za Cedevita Olimpiju, sada pogađa Edo Murić i vraća osetniju prednost - 58:51!

24. minut - Tehnička greška za Zorana Dragića, evo je šansa da se Partizan potpuno vrati u meč - 53:50!

23. minut - Prekida seriju Partizana Zoran Dragić koji pogađa posle prodora preko Zeka Ledeja - 53:46!

22. minut - Dobar početak drugog poluvremena za crno-bele i serija 5:0 preko Jama Madara - 51:46!

Informer

21. minut - MADAAAAAAR! Cepa mrežicu Izraelac iz nemoguće pozicije i pogađa na isteku napada, na drugoj strani dobra odbrana Partizana - 51:44!

Druga četvrtina: 

20. minut - Velika greška Matijasa Lesora u finišu poluvremena... Karlo Matković uspeo je da pokupi ofanzivan skok i pogodi, a sve pod faulom francuskog centra! Prednost domaćeg sastava značajno se uvećala u drugoj četvrtini - 51:41!

20. minut - Tehnička za Uroša Trifunovića nakon što je u borbi za loptu faulirao Jogija Ferela... Burno je reagovao reprezentativac Srbije i tako zaradio četvrtu ličnu grešku. Sa druge strane, Amerikanac pogađa tri slobodna bacanja - 48:41!

19. minut - Prekida seriju Cedevita Olimpije Dante Egzum poenima sa niskog posta, ali trojku na drugoj strani pogađa Jogi Ferel - 45:40!

18. minut - Razigrali su se Ljubljanačni u finišu poluvremena, pogađa Alen Omić, potom silovito zakucavanje Amara Alibegovića preko Ledeja - 42:38!

17. minut - Seriju grešaka i promašaja na obe strane prekida Matijas Lesor koji je iznudio dva slobodna bacanja nakon faula Eda Murića, Francuz je bio polovičan sa linije penala - 38:38.

16. minut - Nova greška Partizana, povukao je kontru Ferel i dobio faul Trifunovića. Amerikanac pogađa oba slobodna bacanja, Cedevita Olimpija ponovo vodi - 38:37!

Informer

15. minut - Loša reakcija Partizanove odbrane, Omić to kažnjava i pogađa uz faul Papapetrua, a pogom koristi i dodatno slobodno bacanje - 36:37!

15. minut - Uzvraća na drugoj strani Egzum istom merom, Australijanac je promešao odbranu domaćih, Omić je "naseo" i napravio faul pa je bek Partizana pogađao sa linije penala oba puta - 33:37!

15. minut - Nadmudrio je Zoran Dragić Egzuma i naterao ga na faul pri šutu za tri poena, pogađa potom dva od tri bacanja plejmejker Cedevita Olimpije - 33:35!

14. minut - Dve dobre odbrane Partizana, kruniše to Kevin Panter i donosi vođstvo crno-belima na sredinom druge deonice - 31:35! Odmah tajm-autom reaguje Miro Alilović... 

13. minut - Uspeo je Alibegović da zaustavi Pantera u kontri, ali ispravlja to Dante Egzum poenima pored Marka Jeremića, sada je nerešeno u Stožicama - 31:31.

13. minut - Još jednom je Lesor "izmislio" poene, naterao je centar Partizana Rebeca da ga faulira, a potom pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Na drugoj strani dobra reakcija Francuza u odbrani - 31:29!

12. minut - Nastavlja se šuterska rapsodija domaćeg sastava, sada za tri pogađa Karlo Matković - 31:28!

Informer

11. minut - Otvara Matijas Lesor svojim poenima drugu četvrtinu, morao je Francuz da završava napad budući da je vreme isticalo i uspeva da okrene Matkovića za lagane poene za obruču - 29:28!

Prva četvrtina:

10. minut - EGZUUUUUUUUUUM! Sa pola terena pogađa Australijanac iz redova Partizana i smanjuje prednost Cedevita Olimpije - 29:26!

10. minut - Izuzetna reakcija Radovića koji je primio ekstra pas i poentirao pored Lesora. Nije zadovoljan Željko Obradović i odmah reaguje tajm-autom ne 30ak sekundi pre kraja prve deonice - 27:23...

9. minut - Promašaj Joanisa Papapetrua na jednoj strani, u tranziciji treću trojku pogađa Marko Jeremić! Izuzetan šuterski učinak obe ekipe 5/9 imaju domaći, a 5/10 gosti iz Beograda - 25:23!

8. minut - Siguran je sa linije penala bio Matijas Lesor koji seče seriju domaćih 6:0, ali potom greška u odbrani crno-belih koju kažnjava Jogi Ferel i pogađa novu trojku za Cedevita Olimpiju - 22:23!

7. minut - Bolje su izašli Ljubljačani iz tajm-auta i vezali dve trojke, precizni su bili Marko Jeremić i Zoran Dragić, ali jednu uspeva da vrati Džejms Naneli - 19:21!

6. minut - Ide još jedna trojka crno-belih iz tranzicije, pogađa ponovo Džejms Naneli - 13:18! Idemo na prvi televizijski tajm-aut na večerašnjoj utakmici...

6. minut - PANTEEER! Gasi kapiten Partizana nalet domaćeg sastava u Stožicama i vraća rezultatsku klackalicu na stranu crno-belih - 13:15!

Informer

5. minut - Nova dobra odbrana Cedevita Olimpije i laki poeni za Zorana Dragića u kontri, potom greška Partizana, kažnjava to Edo Murić i Ljubljanači vode - 13:12!

4. minut - Pronašao je Jogi Ferel napadački ritam, vezuje sada Amerikanac četiri poena i smanjuje razliku u Stožicama nakon uvodnog naleta Partizana - 9:12

3. minut - Još jedna trojka za crno-bele, pogađa Džejms Naneli iz uručenja, raste prednost Partizana na startu meča. Usledila je dobra odbrana, a potom i poeni za Kevina Pantera uz faul - 5:12!

3. minut - Raspoložen je Smailagić za igru! Pogađa centar Partizana sada za tri poena, prethodno je precizan bio Marko Jeremić - 5:6.

2. minut - Promašaj Smailagića na jednoj strani, na drugoj je precizan Alen Smailagić. Ipak, nisu se dobro košarkaši Cedevita Olimpije vratili što koristi Smailagić i pogađa uz faul, a potom pogađa i dodatno slobodno bacanje - 2:3!

1. minut - Utakmica počinje, prvi napad na meču za Partizan pošto je Smailagić dobio podbacivanje protiv Omića! 

17:30 - Dobro došli na lajv prenos drugog meča polufinalne serije ABA lige između Cedevita Olimpije i Partizana. Sve detalje sa ove utakmice možete pratiti uz portal Informer.rs!