02.06.2023.

10:24 >> 10:25

Foto: Starsportphoto/Printscreen

Sport

FIORENTINA KUPUJE U PARTIZANU: U igri milioni evra i procenti od buduće prodaje

Čelnici Fiorentine zainteresovani su za fudbalera Partizana Sameda Baždara (19). Prema saznanjima našeg lista, dva kluba su preko posrednika uspostavila saradnju i pred generalnog direktora Miloša Vazuru stavljena je ponuda - dva miliona evra i procenti od buduće prodaje.

S obzirom da je reč o igraču koji ima 19 godina, a označen je kao jedan od najtalentovanijih ofanzivnih vezista u Evropi, pitanje je da li je to cifra koja bi u normalnim okolnostima zadovoljila crno-bele. Međutim, situacija u Humskoj je kritična kad je reč o finansijama i transferi su jedan od načina da se makar delimično konsoliduju.

Informer

Samed Baždar

Kao što je Informer juče pisao, generani direktor crno-belih nalazi se u Milanu, gde pokušava preko svojih kontakata da proda Baždara i Nemanju Jovića. Prema rečima našeg izvora, veza sa Fiorentinom uspostavljena je još zimus.

- U zimskom prelaznom roku Partizan je takođe hteo da proda Baždara, ali nije stigla dovoljno dobra ponuda. Tada su se u Humskoj nadali da će sezonu završiti makar kao drugi, pa da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i zaraditi novac od UEFA nagrada, ako se plasiraju makar    u Ligu Evrope. U tom slučaju bi mogli da postavljaju uslove i drže cenu. Međutim, Partizan je završio četvrti i to mu značajno menja planove - objašnjava naš izvor.

Vazura će sad pristati na ponudu koju ranije možda ne bi pogledao.

- Raspitivali su se za igrača Volfzburg, Bešiktaš i Juventus, ali Partizan je čekao više. Sad je generalni direktor Partizana sam otišao da prodaje fudbalera. Znaju to svi klubovi i koriste da obaraju cenu. Fiorentina je ponudila dva miliona evra i procente od naredne prodaje. Ako bi Vazura uspeo da obezbedi dobre procente, to čak i ne bi moralo da bude loše, jer u perspektivi Baždar može da ode dalje za desetine miliona evra - zaključio je naš izvor.

I sam Baždar pričao je pre nekoliko meseci o opciji da već sad napusti Partizan. Želja mu je bila da ostane duže u Humskoj kako bi vratio klubu zbiog ukazane šanse.

Informer

Pod ugovorom sa crno-belima do leta 2026. godine

- Moj cilj je da stasam u Partizanu, odužim mu se za ukazanu šansu, pa tek onda kao zreo igrač odem preko granice. Skauti Juventusa zapazili su me i Partizanu poslali zvaničnu ponudu od milion evra, bar sam tako načuo. Već sam bio potpisao za crno-bele. Na sreću, klub je odbio. Kažem na sreću, jer ni ja nisam bio za taj transfer - rekao je tada Baždar.