Autor: Informer.rs

08.06.2023.

11:40

Foto: Starsportphoto

Sport

KAPITEN UROŠEVIĆ SE OPROSTIO OD CRNO-BELIH: Zauvek Partizan!

Srpski fudbaler Slobodan Urošević (29) završio je saradnju sa Partizanom, a od njega se oprostio emotivnim pismom.

Momak koji je u tabor crno-belih stigao u zimu 2018. iz kruševačkog Napretka i za to vreme osvojio dva trofeja Kupa Srbije, odlučio je da se ovog leta ponovo oproba u inostranstvu.

Informer

 

Snažni defanzivac je postigao dogovor sa šampionom Kipra, koji će na ime obeštećenja Beograđanima platiti oko 200.000 evra.

"Kao sada već bivši kapiten, koji je najlepši period igračke karijere proveo u Humskoj, ovo pismo želim da počnem i završim sa dve reči: "Partizan zauvek". Gde god nas put odveo, za koji god klub u životu budemo igrali, ljubav koju imamo prema crno-beloj boji, strast i navijači koji nas bodre su nešto što je nezamenjivo. I svako će reći da mu je teško kada odlazi i piše ove reči, ali kad provedete tolike godine u Partizanu, kada živite sa svakim njegovim članom, radujete se i tugujete, to ostaje urezano u srcu, kao jedna porodica", poručio je Urošević u saopštenju.

Tačno 200 utakmica odigrao je levi bek za crno-bele, postigao 16 golova i upisao 15 asistencija.

"Hvala svakom igraču, članu stručnog štaba, zaposlenom na SC "Zemunelo", od portira, kuvarice, konobara, žena koje brinu o nama... Ponosan sam što sam nosio kapitensku traku. Nisam ostvario san, da podignem šampionski pehar, ali to u amanet ostavljam novim generacijama i momcima koji ostaju. O tome koliko boli svaka izgubljena utakmica, koliko boli tabela jer ne pokazuje pravu sliku, to svakom svojom porom znamo mi koji smo svakog vikenda izlazili na teren. Pred ovom momcima su nova sezona, borba, nova želja i motiv. Podržite ih, pogurajte ih, jer oni sa vama žive za sveti grb. Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan", zaključio je Urošević u pismu.