Autor: Informer.rs

19.06.2023.

19:50

Foto: Starsportphoto

Sport

"BOMBA" IZ HUMSKE: Selektor SRBIJE novi trener PARTIZANA!

Prava rukometna "bomba" odjeknula je u Humskoj ulici. Selektor Srbije, Toni Đerona, postigao je dogovor sa upravom Partizana i uskoro će ozvaničiti trogodišnju saradanju sa crno-belima, prenosi "Mozzart sport". 

Španski stručnjak već tri godine sedi na klupi reprezentacije, a uzlet Orlova počeo je sa njegovim dolaskom. Početkom godine, Srbija je na Svetskom prvenstvu zauzela 11. mesto, ali uz dosta pehova dok se pravi rezultat i iskorak očekuje naredne godine na Evropskom šampionatu u Nemačkoj. 

Đerona će na klupi Partizana zameniti Darija Krželja koji je nakon godinu i po dana napustio crno-bele po isteku saradnje. Potvrdu se očekuje u utorak, kada je u prostorija kluba na stadionu Partizana Izborna skupština na kome će da se bira novo rukovodstvo crno-belih, predsednik Skupštine i Upravnog odbora.

Informer

Selektor Srbije pred sobom ima zadatak da prekine višegodišnji post crno-belih. Partizanje poslednju titulu osvojio pre 11 godina, poslednje tri godine velikan iz Humske imao je dobre rezultate, ali je uvek završavao iza dominantne Vojvodine. Sa Đeronom, šanse beogradskog kluba, bez sumnje, rastu. 

Đerona je četiri godine bio na kormilu francuskog Šartra, prethodno je radio u Kataloniji, B timu Barselone i El Jaišu. Pre Srbije, obavljao je selektorsku ulogu u Irskoj i TUnisu.