Autor: Informer.rs

20.06.2023.

21:37 >> 21:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

OBRADOVIĆ BESAN KAO RIS: Šta se desilo sa nama? Ko seje MRŽNJU!?

Šampionsko pitanje rešavaće se u "majstorici", a možda je tako i najpravednije nakon svega što smo videli u finalnoj seriji. Partizan je dva puta odbranio svoj teren, uzvratila je Zvezda istom merom pošto je večeras u krcatom Pioniru slavila sa 68:56. 

Partizan se tokom čitave utakmice mučio, odigrali su izabranici Željka Obradovića napadački jedan od najslabijih mečeva u sezoni, a sve je rezultiralo, za čitavu seriju, ubedljivim porazom. 

- Strašno smo bili nervozni, odigrali smo jednu od najgorih utakmica... Zahvaljujući velikom broju izmena smo uspeli da se vratimo, pogledao sam neke stvari, ono što se dešavalo je skandal. Jako sam srećan što ćemo petu utakmicu igrati u Areni, pred našim navijačima! Koristim priliku da ih pozovem, da navijaju fer i sportski, da poštuju sve aktere. Nadam se da ćemo posle pete utakmice pričati o sportu, a ne o stvarima koje se dešavaju ovde - rekao je Željko Obradović. 

Interesovalo je novinare šta će biti presudno u "majstorici". 

- Nadam se onaj ko bude igrao bolje košarku... To mi je najveća želja. Da pobedi bolji tim bez faktora sporednih uticaja - kratko je rekao trener crno-belih. 

Informer

Bio je Željko Obradović vidno nervozan zbog poraza i dešavanja na tribinama, a onda je jednog od novinara pitao zašto se danas ne priča o pogrdnom skandiranju navijača kao što je to bio slučaj posle druge utakmice u Areni. 

- Pre 15 dana sam gledao NBA, našeg malog Nikole Jokića, našao sam posle toga kanal gde je bila iz 1987. godine Crvene zvezde i Partizana. Bio sam tada igrač, tada su bili navijači oba tima na utakmicama. Skandiralo se "Titula Beogradu", obe ekipe. Ko seje mržnju? Šta se sa nama desilo? O čemu se radi? Ima li eksperata da nam objasne gde smo otišli kao ljudi... Dete ide sa majkom i ocem, pljuje autobus, a majka se smeje. Voleo bih da ne dođemo u takvu situaciju u Areni. Preklinjem navijače da to ne rade. Vi imate pero, a kada postavljate pitanja, postavljajte ih na obe utakmice. Na utakmici u Areni su pala dva novčica i jedan upaljač, nadam se da ni toga neće biti. To zaslužuju svi akteri finala. Da li će ovi igrači razmišljati na kraju sezone da li treba da ostanu među nama ovakvima - podvukao je Obradović, a potom napustio konferenciju.