Autor: Informer.rs

22.06.2023.

23:08

Foto: Starsportphoto

Sport

ŽOC SE ZAHVALIO IGRAČIMA, NAVIJAČIMA, POMENUO I DRŽAVU! Osećaj posle osvajanja titule je loš! DOBIO SAM 3-4 UDARCA U LEĐA, BACALI SU ME...

Najjača impresija za mene je što je utakmica protekla u najboljem redu i Partizan sa ovakvim navijačima postao šampion ABA lige. Ponosan sam što nije bilo incidenata, bili uz nas oborili sve rekorde. Taj broj je tokom sezone rastao, verovali su nam, nosili su ekipu i hvala im na tome, bez njih nikada ne bismo uspeli da osvojimo ABA ligu, rekao je u uvodu Obradović i nastavio:

- Igrali smo protiv kvalitetnog tima. Zvezda izvanredna u svih pet utakmica. Videli ste fenomelnu utakmicu u prvom poluvremenu, Zvezda nas stigla, stigao nas umor probao sam sa nekim rotacijama, ali najvažnije je da smo osvojili titulu posle ne znam koliko godina. Želim da se zahvalim predsedniku kluba, ljudima iz radne zajednice. Hvala mom stručnom štabu, imam najbolji "staf" ljudski i profesionalno i mnogo sam im zahvalan. Naravno najvažniji su igrači. Imali smo problema na početku sezone kada su nam najvažniji igrači bili povređeni. Zato sam zahvalan i doktorima, fizioterapeutima i to bi trebalo da nam bude nauk i za sledeću sezonu. Najjača impresija moram da ponovim je slika koja je otišla u Evropu i ova slika koja je otišla u evropu najlepša slika.

Informer

Tekst potpisa

Trener Partizana zatim je odgovorio na pitanje kakav je osećaj posle 10 godina osvijiti titulu i šta će sutra biti sa ovim timom?

- Osećaj će biti loš jer sam dobio nekoliko udaraca u leđa jer su me bacali, Sutra je sutra i svi ozbiljni klubovi počinju da rade. Igrači su izrazili želju da budu koncentrisani na plej-of. Ipak trebaće svima nama jedan period da vidimo koji je to put koji će to biti. Bilo bi nefer da ne pomenemo pomoć države, sponzora... Kad pogledate tabelu Evrolige i vidite koje smo timove ostavili iza nas ponosni smo. Hvala svima koji su pomogli da Partizan funkcioniše ove godine. Ovako nešto ovakva ljubav igrača se teško doživi. Postoji želja da se napravi tim koji je respektabilan. Da shvatimo da je sezona koja je završena završena danas i da se kreće u novu sezonu - istakao je Žoc.

Otkrio je trener Partizana i a li očekuje veći budet kad se bude "kockao" tim za sledeću sezonu...

Informer

- Ne znam šta mogu da očekujem osim zahvalnosti svim ljudima sponzorima, radnoj zajednica i svima koji nam omogućuju izvor finansiranja. To je jedini put koji moramo da biramo. Ne možemo da se takmičamo sa najbogatijim klubovma, ali da treba da imamo respektabilan budžet to svakako.  Imali smo ambiciju da se Partizan vrati u Evroligu jer ovaj klub to zaslužuje. Napravljern je ekskluzivan tim, imali smo ambiciju da se borimo za titulu ABA lige. Jedino je Baskonija imala manje utakmica u Evrioligi osim Partizana. Fantastična sezona. Onaj ko ne tzeži fantastičnim ciljevima nikad ništa neće da uradi. Nije samo titula i rezultat u Evroligi parametar. Pogledajte kako su neki igrači izgledali pre sezone, a kako sada. 

Osvrnuo se Obradović i na petu utakmicu:

- Dan posle utakmice u Pioniru smo gledali snimak i znali da ćemo igrati bolje. Shvatili kako treba igramo imali odličan protok lopte i pogađali šuteve. Sa druger strane tu je i Crvena zvezda koja je bitna. Odličan tim. Ne znam kada je postojala situacija da nisam tražio od navijača da navijaju fer i korektno. Ponosan sam na njih, ova pobeda njihova je veća od naše na terenu. Ovo je bila 78 utakmica u sezoni. Moji igrači su heroji. Pred utakmicu sam svakom ponaosob rekao hvala vam za sve što ste uradili za Partizan ove sezone.