Autor: Informer.rs

26.06.2023.

10:56

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN RASKINUO SA JOŠ JEDNIM IGRAČEM! Vezista se vraća u Južnu Ameriku

Čelnici kluba iz Humske odlučili su da, šest meseci pre isteka, raskinu pozajmicu sa Kortuluom, pa će se visoki igrač sredine terena vratiti u svoju zemlju. On je u Partizan došao u januaru, kao jedino pojačanje u zimskom prelaznom roku, dok je trener još bio Gordan Petrić.

Koloradu je to bio prvi put u karijeri da dolazi na evropsko tlo, a zbog toga što je kuburio i sa povredom, period adaptacije nije prošao baš najbolje. Počeo je da igra tek kada je na klupu seo Igor Duljaj, a ukupno je upisao 14 nastupa za "parni valjak", uz jedan gol i jednu asistenciju.

U ugovoru sa Kortuluom postojala je opcija otkupa ugovora posle jednogodišnje pozajmice i to za 800.000 evra i deset procenata od narednog transfrera. Međutim, sada je jasno da od tog posla neće biti ništa.

Informer

 

Defanzivni vezista se očigledno ne uklapa u zamisli stručnog štaba za narednu sezonu, a ni on sam nema ništa protiv da napusti Beograd i Srbiju. Došao je na okupljanje tačno na vreme, trenirao sa ekipom minule nedelje, ali bi već sutra trebao da spakuje kofere i vrati se u Kolumbiju.

Ovo je ujedno šesti odlazak iz Humske ovog leta, pošto su prethodno ugovori istekli Ljubomiru Fejsi i golmanu Milanu Lukaču, saradnja je raskinuta sa Hamiduom Traoreom, dok su kapiten Slobodan Urošević i najbolji strelac Rikardo Gomeš prodati u Aris iz Limasola, odnosno katarski Al Šamal.