Autor: Informer.rs

27.06.2023.

06:09

Foto: Starsportphoto

Sport

BOMBA! NEOČEKIVANO, ni PAO ni Real, Kevin Panter potpisao na dve godine i uzima bogatstvo!

Kako prenosi specijalizovani sajt "Eurohoops", dosadašnji kapiten Partizana potpisao je dvogodišnji ugovor sa Barselonom za ukupno 3.200.000 evra, odnosno 1.600.000 po sezoni. Posao će Katalonce na bruto nivou koštati oko 6.000.000 evra.

Danima se spekulisalo o interesovanju Panatinaikosa, potom i Real Madrida, koji mu je navodno nudio 1.800.000 evra godišnje, ali je na kraju izbor pao na katalonskog giganta.

Pre Partizana, Panter je igrao i za Crvenu zvezdu, milansku Olimpiju, Olimpijakos, Virtus, AEK. U proseku je ove sezone beležio 16,1 poen, 2,1 skok i 2,5 asistencija po meču u Evroligi. U regionalnom takmičenju bio je nešto skromniji - 12,5 poena po utakmici, 2,4 skoka i 3,1 asistencija.

Informer

Željko Obradović i Kevin Panter

Panteru je odigrao maestralnu sezonu u Partizanu, bio je ključni čovek u petom, odlučujućem meču finalne serije regionalne lige protiv Crvene zvezde, pa je poneo MVP nagradu. Bio je jedan od najvažnijih igrača crno-belih i u Evroligi, pa je uvršten u drugu petorku elitnog takmičenja. Ne čudi što su po završetku sezone ponude stizale sa svih strana.

Informer

 

Svi su očekivali da Panter karijeru nastavi u Grčkoj, nedaljama se pričalo i pisalo da je Panatinakos najbliži potpisu igrača. Takođe, kao što smo pomenuli, i Real je ušao u trku, a onda je usledila ofanziva Barselone, koja očigledno nije želela da joj najveći rival preotme pojačanje. Inače, vest o potpisu Kevina Pantera usledila je samo nekoliko sati nakon što je Šarunasa Jasikevičijusa na klupi nasledio nekadašnji španski reprezentativac Rože Grimau.