Autor: Informer.rs

29.06.2023.

23:40

Foto: USA Today

Sport

Amerikanac se opet nudi Partizanu: Pošaljite mi ugovor!

Nekadašnji saigrač sa Kevinom Panterom i Zekom Ledejom već je u prošlosti nekoliko puta povezivan sa dolaskom u Humsku. Sjajni plejmejker je javno pričao o tome kako misli da bi se sjajno uklopio u Partizanov sistem, a često je i sa navijačima beogradskog kluba o toj mogućnosti diskutovao na društvenim mrežama. 

Sada se Amerikanac oglasio na svom Tviter profilu, a povod je bio upravo Panter. Najbolji igrač regionalnog šampiona odlučio je da odbije bogatu ponudu Barselone i ostane u ekipi koju vodi Željko Obradović, pa je sa "parnim valjkom" potpisao novi dvogodišnji ugovor.

Informer

"Pošaljite mi ugovor", napisao je Dilejni, ali je ubrzo tu objavu i obrisao.

Naravno, krenula je odmah i lavina pozitivnih komentara od Partizanovih pristalica. S obzirom da je odlični šuter u karijeri nastupao za Budiveljnik, Bajern, Lokomotivu Kubanj, Barselonu i Armani, nema sumnje da bi njegovo iskustvo puno značilo prvaku AdmiralBet ABA lige.

Dilejni je sa Panterom i Ledejom igrao za klub iz Milana u sezoni 2020/21, a od prošle godine on je slobodan igrač. Imao je i problema sa sve češćim povredama, ali je i dalje na listi želja mnogih timova.

Informer

Dilejni je u Evroligi igrao i protiv Zvezde

Ne tako davno bilo je priče o dolasku u Humsku, ali je tada prednost dobio Dante Egzum. Momak iz Baltimora se oglasio i kada je zbog tuče prekinuta utakmica četvrtfinala Evrolige između crno-belih i Reala u Madridu, kada je otvoreno stao na stranu srpskog kluba.

- Srpski sistem treniranja je nešto što generalno ne volim. Kevin i Zek su kao moja mlađa braća. Sa Panterom sam se jako zbližio te godine u Milanu. Pričali smo puno i šalili se na tu temu. Rekli su da moram da dođem u Partizan, a ja sam im odgovorio da to kažu ljudima u klubu i da hoću. Nikada nisam igrao za takvu navijačku bazu i da su me pozvali ranije, verovatno bih bio spreman da odem tamo - rekao je Dilejni nedavno.