Autor: Informer.rs

02.07.2023.

19:25

Foto: Starsportphoto©

Sport

Dijabate napušta Partizan? Francuzi žele napadača crno-belih

Rikardo Gomeš, Slobodan Urošević i igor Vujačić već su otišli iz Partizana, a ako prenosi "Africanfootunited" i Fuseni Dijabate mogao bi da napusti Partizan ovog leta. Naime, novopečeni francuski prvoligaš Avr zainteresovan je za usluge brzonogog ofanzivca crno-belih. Svima u klubu je jasno da će trener Luk Elsner morati da dobije pojačanja kako bi klub ostao u eliti, tim putem su i krenuli pošto je već predstavljen Loik Nego, a nadaju se da će naredno pojačanje biti upravo reprezentativac Malija. 

Da će do rastanka doći sve je izvesnije i nakon današnje vesti da se Fuseni Dijabate nije pojavio na pripremama crno-belih. 

Partizan je u subotu otputovao u Sloveniju na završnu fazu priprema za narednu sezonu, gde sastav Igora Duljaja očekuje nekoliko prvera. Pored pomenutog trilinga koji je već otišao, očekuje se da iz Humske odu Hamidu Traore, Ljubomir Fejsa, Milan Lukač, pozajmica Andresa Kolorada taođe je istekla, a iz kluba je otišao i Vanja Vlahović. 

Crno-beli su angažovali i četiri pojačanja pošto su crno-beli dres obukli golman Aleksandar Jovanović, bek Nikola Antić, vezista Aleksandar Šćekić i napadač Nemanja Nikolić. Naravno, očekuje se da Partizan do kraja prelaznog roka dodatno ojača igrački kadar. 

Dijabate je prethodne sezone u dresu Partizana odigrao 45 utakmica, postigao je sedam i namestio 11 golova. Posebno dobar bio je u grupnoj fazi Lige konferencija, a tržišna vrednost procenjena mu je na 5.000.000 evra.