Autor: Informer.rs

03.07.2023.

11:35

Foto: Starsportphoto

Sport

Šćekić: Vratio sam se zbog ljubavi prema Partizanu!

Crnogorski reprezentativac je, posle godinu i po dana, nedavno ponovo zadužio crno-beli dres i potpisao ugovor do leta 2025. Trenutno sa ostatkom ekipe odrađuje završne pripreme na slovenačkom Pohorju, gde žestoko radi pod vođstvom trenera Igora Duljaja, a predviđeno je da bude jedan od glavnih oslonaca mladim momcima iz omladinske škole.

Šćekić je posle epizoda u Poljskoj, Saudijskoj Arabiji i Izraelu, odlučio da prihvati poziv iz Humske, gde je u prvom mandatu odigrao 133 meča, dao 12 golova, upisao devet asistencija i osvojio Kup Srbije.

Informer

Aleksandar Šćekić vredno radi na Pohorju

Sada je situacija drugačija, iza Partizana je jedna od najgorih sezona u istoriji kluba, a nijedan trofej nije osvojen pune četiri godine.

- Kao što navijači i znaju, sve što budem mogao daću na terenu. Čim sam dobio poziv od uprave, odmah sam prihvatio i u Izraelu tražio raskid ugovora na svoju štetu, samo da bih došao. Imam ogromnu motivaciju i volju za dokazivanjem i borbu kada nosim ovaj dres dresu. Na kraju, to sve donosi i ambiciju da pokušamo da ovojimo neki trofej, a moja lična želja je da završim karijeru u Partizanu - rekao je Šćekić.

On je uporedio i onaj prvi period u Humskoj, sa ovim trenutnim stanjem koje je sada zatekao.

- Kada sam stigao u Partizan prvi put bio je loš period. Bilo je puno oscilacija, tada smo bili trećeplasirani u prvenstvu. Prošao sam taj težak period, a sada ponovo dolazim u trenutku kada nije sve idealno. Možda nisu sve ni fudbalske stvari u pitanju, nego i neki detalji van toga, a to je suština da bi se došlo do boljitka - naglasio je Šćekić.

Poljska je top

zemlja za fudbal

Crnogorski as je otkrio i gde mu je bilo najlepše dok je bitisao van granica Balkana.
- Poljska je, što se tiče fudbala, najbolja zemlja u kojoj sam bio. Arabija i Izrael nisu baš na tom nivou, profesionalni kako želim da bude. To je i razlog zbog kojeg sam otišao - objasnio je Šćekić.

Visoki vezista ne krije da ima posebnu vezu sa crno-belima.

- Za Partizan me veže sve. Sportski centar, svlačionica, naš stadion, sam izlazak na teren i onaj osećaj kada svaki put jedva čekam trening i utakmicu. Moj zadatak je da i mlađe momke uvedem u tim, da ih zajedno sa ostalima, iskusnijima izvedem na pravi put. Moramo da imamo malo i strpljenja za njih. A, ciljevi su uvek najveći mogući - poručio je rođeni Beranac.

Navijači bi naredne sezone mogli da gledaju tandem zadnjih veznih Šćekić - Belić.

- Kristijan je mlad igrač. Gledao sam svaku utakmicu Partizana i sviđa mi se kako izgleda na terenu. Agresivan je, borben, a ja kao iskusniji, daću mu par saveta, pomoću ću mu. I on će meni, sigurno - zaključio je Šćekić.