Autor: Informer.rs

04.07.2023.

09:28

Foto: AP/Photo

Sport

Ako uspeš, super, ako ne, letiš iz tima! Panter umalo završio u NBA

Kevin Panter je iza sebe ostavio izuzetno uspešnu sezonu kao najbolji igrač ekipe koja je zabeležila sjajne rezultate.

Partizan je osvojio Admiral Bet ABA ligu nakon 10 godina bez ovog trofeja, a momak rodom iz Bronksa je proglašen za MVP-ja finalne serije.

Informer

Čim se sezona Regionalnog takmičenja završila, Panter se dao u pregovore sa nekoliko timova iz Evrope i sa Toronto Reptorsima iz NBA lige.

- Mnogo smo pričali sa Reptorsima. Mislio sam da je to prava prilika za mene. Dugo smo razgovarali, pa sam mislio da ću otići u Toronto - rekao je sjajni bek u podkastu novinara Donatasa Urbonasa.

Panter je imao mnogo pitanja za franšizu iz Kanade, ali, kako kaže, nije dobio nikakve garancije.

- Očigledno, nije se desilo. To je kao klackalica. Ne možete previše popuštati ljudima iz NBA, jer će vam uzeti sve. Imao sam mnogo pitanja oko moje eventualne uloge sa njima, pitao sam da li moram doći tamo pre kampa. Ukoliko dođem pre kampa, da li mi to garantuje minimalni veteranski ugovor, ali su mi poručili da ne mogu ništa da mi garantuju. Kada sam to saznao pomislio sam "Okej, kul" - razočaran je bio Panter.

Informer

Panterova prva sezona u Partizanu

U nastavku je kapiten crno-belih  istakao rizik kojem bi se izlagao ukoliko bi pristao na odlazak na sever Amerike bez ikakve garancije.

- Pokušavao sam da otkrijem da li je realno ili ne. Mnogo puta, NBA vas postavi u situaciju koja nije izvodljiva. Daće vam ugovor bez ikakvih garancija i poručiti "Ako uspeš, super, ako ne, letiš iz tima", meni tako nešto nije trebalo. Saslušao sam sve i odlučio da se vraćam u Evropu - završio je Kevin.