Autor: Informer.rs

04.07.2023.

18:05

Foto: FKPartizan

Sport

Kanute se predstavio navijačima Partizana: Očekujte srce, adrenalin i inspiraciju!

Nova lica stigla su na Partizanove pripreme u Sloveniji, a među njima je Frenk Kanute. Senegalski internacionalac stiže kao veliko pojačanje na sredini terena, danas je odradio i prvi trening sa ekipom, nakon čega se pojavio pred predstavnicima medija i otkrio nešto više o sebi. 

Pre svega, Kanute je istakao da je Igor Duljaj najveći "krivac" što se odlučio da pojača Partizan budući da je sa trenerom crno-belih bio u svakodnevnom kontaktu. 

– Najzaslužniji za moj dolazak je trener Igor Duljaj. Svake nedelje me je zvao, rekao sam mu da nikada nisam bio u Srbiji i da ne znam šta mogu da očekujem na šta mi je pozvao da dođem u Srbiju na nekoliko dana. Kada sam došao i upoznao ga video sam da je dobra osoba, da je Partizan veliki klub i to je uticalo na moju odluku da pređem u Partizan - rekao je Frenk Kanute. 

Novopečeni vezista crno-belih svestan je visokih očekivanja svih u klubu. 

– Da, uvek mora da se pobeđuje, trener mi je govorio o tome. Veoma sam uzbuđen i jedva čekam da istrčim na stadion. 

Na pitanje šta će doneti Partizanu, Kanute je iz topa odgovorio. 

- Inspiraciju, srce i adrenalin - kazao je vezista Partizana, a potom objasnio koja je njegova uloga na terenu. 

– Igram od jednog do drugog kaznenog prostora, takozvani box to box. Volim loptu, umem i da se priključim napadu. Ja sam tipična šestica, pozicioniranje na terenu mi je izuzetno važno. 

Naravno, neizostavno pitanje ticalo se i večitog derbija koji je poznat svuda u svetu. Dotakao se Kanute i očekivanja pred duel sa najvećim rivalom - Crvenom zvezdom. 

– Da, pogledao sam neke video klipove, atmosfera je sjajna, a ja očekujem da ćemo ostvariti bolje rezultate nego prošle godine - rekao je Kanute. 

Za kraj, mnogi ga zbog stila igre porede sa Polom Pogbom. 

– Upravo tako, ali ja nisam Pogba, ja sam Frenki - uz osmeh je podvukao Kanute.