Autor: Informer.rs

04.07.2023.

23:33

Foto: FK partizan

Sport

Nikolić zagrmeo na promociji: Kiprani nisu ispoštovali dogovor i hvala im na tome! Oduvek sam želeo da se vratim u Partizan!

Radno je bilo danas u Sloveniji na pripremama Partizana, a igrački kadar koji na raspolaganju ima Igor Duljaj veći je za dva imena. Frenk Kanute i Nemanja Nikolić danas su se pridružili novim saigračima i odradili jutarnji trening. 

I dok je Frenk Kanute potpuna nepoznanica za navijače Partizana, kao i oni za njega, Nemanja Nikolić dobro je poznato lice u Humskoj. Iskusni napadač vratio se u tabor Partizana nakon nekoliko sezona, a u razgovoru za medije otkrio je kako je do toga došlo. 

– Istina je da sam odbio jednu nekorektnu ponudu, izgleda je bilo suđeno da se vratim u Partizan, potajno sam to i želeo. Čak i kad sam odlazio želeo sam da se brzo vratim u Partizan. Očekivao sam da će Kiprani ispoštovati dogovor, nije se desilo, ali sada kada pogledam drago mi je što se baš ovako desilo i što sam ovde. Hvala im! Povratak je bio moja želja i planiram da ostanem dok god imam dobar učinak i dok me ljudi iz kluba žele. Nisam krio nikada gde god sam igrao da navijam za Partizan, to je ljubav od malena i za mene je Partizan najbolji bez obzira na sve što se dešava. Partizan je za mene uvek broj jedan - rekao je Nemanja Nikolić. 

Informer

 

Kada su u Partizanu saznali da je Nikolić slobodan u izboru nove sredine iskoristili su priliku i snažnog napadača vratili u Humsku. 

– Nisam ni sekunde razmišljao, razgovarao sam sa šefom, objasnio mi je šta očekuje od mene i lako smo našli zajednički jezik. Trudiću se da se u ovom mandatu prikažem u još boljem svetlu. Mislim da ovde postoji veliki kvalitet i da ćemo uz pojačanja kojih će sigurno biti napravitu bolju priču kako za igrače tako i za klub - dodao je iskusni napadač. 

Nikolić je imao priliku da nosi crno-beli dres, na nešto slabije partije uticala je povreda na pripremama zbog koje je bio van sastava neko vreme. 

– Na ličnom planu naravno da ima nedovršenog posla. Nažalost na prvom treningu pred utakmicu protiv Rudara iz Pljevalja sam doživeo peh i dva meseca sam bio van terena. Naprsla mi je čašica posle sudara sa Zdjelarom. Ostaje žal što sam morao da pauziram na samom početku kada sam trebao da se dokažem i da to sve krene nekim normalnim tokom, potom je bilo i promena u klubu ali to je sve normalno. Želja mi je da se sada pokažem u što boljem svetlu i da odigram što bolju sezonu kako na ličnom planu tako i za klub.  Što se tiče iskustva stariji sam, staloženiji sam, na neke stvari ću manje reagovati, na neke stvari ću naravno reagovati ali sa određenom dozom mirnoće. Mislim da će mi to iskustvo doneti bolje rezultate i da ću moći bolje da pomognem timu - objasnio je Nikolić. 

Crno-beli su prethodne sezone igrali toplo-hladno što je rezultiralo slabim četvrtim mestom u Superligi Srbije. Mnogi se posle turbulencija ne bi vratili u Humsku, ali Nikolić jeste. 

– Partizan i da je bio deseti, dvanaesti ili prvi ja bih uvek rado prihvatio ponudu. Kada govorimo o tom četvrtmo mestu mislim da je ključna bila utakmica sa Čukaričkim koju je Partizan nažalost izgubio. Da su tada pobedili sledeća bi se igrala u Humskoj gde bi Partizan bio veliki favorit, ovako se desilo da izgubi obe i završi na četvrtom mestu. Ne volim da govorim unapred, nadam se što boljem plasmanu, početak je izuzetno važan. Svaki veliki klub živi od rezultata i verujem da ćemo videti Partizan u skroz drugačijem svetlu. 

Otkriva Nikolić da se posle potpisivanja ugovora sa crno-belima javio Danilu Pantiću i pitao ga za kafu, ali ga bivši saigrač nije baš najbolje razumeo. 

– Javio sam se Dači, nisam mu ništa otkrivao samo sam mu napisao kada ćemo popiti kafu? On je odgovorio kada se vratim za Beograd, nije me u potpunosti razumeo šta sam hteo da mu kažem. – Odradio sam tek prvi trening, trenirao sam odvojeno jer sam tek stigao a bio je u pitanju jači trening. Naravno da sam gladan, želim da ostavim lep trag u Partizanu. Prošli put smo osvojili kup, ali ostao je san titula, da li ću je osvojiti ili ne vreme će pokazati a ja se nadam da će se to desiti što pre - podvukao je Nikolić.