Autor: Informer.rs

05.07.2023.

14:00

Foto: FK Partizan

Sport

Jovanović: Došao sam u Partizan zato što volim pritisak!

Očekuje se da će Aleksandar Jovanović (30) doneti sigurnost i mirnoću na golu Partizana, sa kojim je nedavno potpisao ugovor do leta 2026. godine. Povremeni srpski reprezentativac uspeo je napokon da obuče crno-beli dres i to na insistiranje sportskog direktora Ivice Kralja, koji je bio uporan da ga dovede.

Prethodna dva pokušaja "parnog valjka" da angažuje rođenog Nišliju propala su zbog raznih okolnosti, ali sada je iskusni čuvar mreže spreman da pomogne ekipi Igora Duljaja da se očajna sezona, kao što je bila prošla, više ne ponovi.

- Došao sam u Partizan zato što volim pritisak. Na Kipru sam imao mir, nisam morao da menjam sredinu, ali je presudila želja da se suočim sa visokim ambicijama i očekivanjima, jer me je dosad to činilo boljim. Verujem da ću tako nastaviti i da ćemo uspeti da ostvarimo naše ciljeve. Ne bih ni dolazio da je drugačije - rekao je Jovanović.

Informer

Aleksandar Jovanović (u sredini)

On je preko Rada, Donjeg Srema, niškog Radničkog, danskog Arhusa, španskih Ueske i Deportiva La Korunje i kiparskog Apolona konačno stigao u Humsku.

- Prevagnula je moja velika želja da dođem u Partizan. Uživam u ovih nekoliko dana. Imao sam poziv crno-belih još leta 2016, ali i zimus, ali sam stigao tek iz trećeg puta. Presudila je želja Ivice Kralja da me dovede, bio je baš uporan, kao i ceo klub. Nije bilo lako, Apolon je u januaru bio tvrd pregovarač, ali sada se to popravilo. Morao sam malo i ja da porazgovaram sa predsednikom i da utičem na odluku predsednika. Na zadovoljstvo svih strana se posao realizovao - naglasio je Pešić.

Svestan je odlični golman da navijači "parnog valjka" od naredne sezone očekuju mnogo više, jer poslednje četiri godine nijedan trofej nije završio u Humskoj.

- Svuda na svetu se dešava sezona kakva je bila Partizanova, to je donekle i normalno. Znam da u našoj zemlji to nije slučaj i ovako veliki klub ne sme da dozvoli da mu se to ponovi. Na nama je da se dobro spremimo sada i da učinkom na terenu doprinesemo uspesima i mnogo boljim rezultatima - poručio je Jovanović.