Autor: Informer.rs

05.07.2023.

21:28

Foto: EPA

Sport

Grci javljaju: Obradović želi Kalatesa! Grčki as stiže među crno-bele?

Nije Nik Kalates opravdao očekivanja u dresu Fenerbahčea prethodne sezone zbog čega turski velikan želi da raskine saradnju sa reprezentativcem Grčke. Očekuje se da problema u prekidu ugovora ne bude posebno zbog činjenice da će iskusni plejmejker lako pronaći novi angažman u Evroligi. 

Veliki broj klubova ušao je u trku za potpis Nika Kalatesa, ali po pisanju grčkog portala "Sport24", prvi kandidat da dovede Helena je Partizan! U podkastu "Ćelava braća" - Spiros Kaavaleritos i Haris Stavru istakli su da je Kalates velika želja crno-belih posebno nakon što je Dante Egzum otišao u NBA ligu. 

Kako ističe grčki tandem, Željko Obradović traga za pojačanjem na poziciji plejmejkera, a pažnju im je pored Kostasa Slukasa privukao Nik Kalates. Tamošnji mediji dodaju da je upravo trener Partizana spona između Grka i crno-belih budući da su sa mnogo uspeha sarađivali u Panatinaikosu. 

Da stvar po Partizan bude bolja, Kalates verovatno neće imati potrebu da juri bogat ugovor zbog činjenice da će dobiti otpremninu nakon raskida saradnje sa Fenerbahčeom. Pored Partizana, kao budući poslodavac pominje se i Panatinaikos.