Autor: Dusan Tufegdzic

10.07.2023.

19:09

Foto: Starsportphoto©

Sport

Panter protiv novog pravila Evrolige: Nemam nameru da igram plej-in utakmice!

Bio je Partizan na korak od plasmana na fajnal-for Evrolige prethodne sezone, ali je Real Madrid nakon velikog preokreta uspeo da eliminiše crno-bele. Ipak, ambicije beogradskog velikana pred narednu godinu značajno su veće što potvrđuje produžetak saradnje sa Kevinom Panterom. 

Kapiten Partizana na stolu je imao nekoliko bogatih ponuda iz Evrolige, ali je rešio da ostane u Humskoj. Plan je da u narednim godinama predvodi crno-bele u elitnom takmičenju i pokuša da napadne titulu na Starom kontinentu. 

Ipak, naredne godine crno-bele, kao i sve ostale klubove u Evroligi očekuje novi format. Čelnici elitnog takmičenja uveli su plej-in sistem koji se ne dopada kapitenu Partizana. Kevin Panter je tokom gostovanja u podkastu "BasketNewsa" istakao da nema nameru da igra još više utakmica. 

- Ne sviđa mi se. Imamo 34 utakmice u osnovnom delu prvenstva i bolje je da u njima dobijemo učesnike četvrtfinala. Žao mi je, ali liga je suviše konkurentna. Od vrha do dna tabele koncentrisan je veliki broj kvalitetnih ekipa da bismo sad još ubacili i plej-in. Ne znam da li bi plej-in značajno produžio sezonu, ali bi i to trebalo uzeti u obzir. Sezona je već duga i intenzivna. Igrači se žestoko bore u te 34 utakmice. Bolje da ostavite sve kako je bilo, trebalo bi da plasman u plej-of odredimo na tabeli. Žao mi je svih zavisnika košarke, volim vas, ali shvatite da smo mi to koji moramo da igramo. Ne želim da igram nikakve plej-in utakmice - rekao je Kevin Panter. 

Kada govorimo o plej-in sistemu on će se ticati ekipa koje su smeštene od šestog do desetog mesta na tabeli. Ukrštaju se sedmi i osmi, pobednik ide u plej-of, dok će poraženi na megdan boljeg iz duela devetog i desetog.