15.07.2023.

18:00

Foto: FK Partizan

Sport

Rezime Duljaja: Treba nam još pojačanja! Dijabate je u Parizu, ne znam da li dolazi! (VIDEO)

Ekspedicija crno-belih se u noći između petka i subote vratila u Beograd iz Slovenije, gde je u minulih 15 dana odrađeno skoro 30 treninga, uz odigrane četiri prijateljske utakmice.

U poslednjoj i ujedno najjačoj proveri protiv Šturma u Gracu, izabranici Igora Duljaja su, spletom nesrećnih okolnosti, poraženi sa 2:1, ali su pružili najbolju partiju ovog leta. S obzirom da je start Superlige pomeren na 28. jul, „parni valjak“ će do tada imati još dva testa – protiv novosadske Mladosti u četvrtak i Metalca u subotu.

Informer

 

Do tada će se ekipi priključiti i poslednji novajlija u nizu Ksander Severina (22) iz Den Haga, dok su pre njega stigli golman Aleksandar Jovanović, levi bek Nikola Antić, vezisti Frenk Kanute i Aleksandar Šćekić i napadač Nemanja Nikolić. Međutim, tu sigurno neće biti kraj pojačanjima.

- Nemamo vremena, što pre novajlije dođu biće mnogo lakše. Verujem da će klub učiniti sve što može po tom pitanju, ali ne mogu da govorim o imenima. Nije korektno, jer ti igrači imaju klubove. U toku su pregovori, tražio sam da se taj proces ubrza što je više moguće. Moramo da imamo u vidu i činjenicu da nam je potreban „bonus“ kada je reč o prvenstvu. Što se tiče pozicija, to vi sa strane možete još bolje da vidite. Neke nove igrače očekujem već sledeće nedelje – rekao je Duljaj.

Otkako je pripremni period počeo kao „bonusi“ se najviše nameću mladi štoper Mihajlo Ilić i krilo Nemanja Trifunović.

- U ovom trenutku je tako, ali nemojte da zaboravite ni Sameda Baždara. Uvek morate da se kombinuje u zavisnosti od okolnosti i rivala. Nije lako, ali naći ćemo način da se nekako uklopimo – dodao je Duljaj.

Mladi stručnjak je zadovoljan dosadašnjim pojačanjima, ali i mladim igračima priključenim iz omladinskog pogona.

- Imamo veliki broj omladinaca, želeo sam da osete šta znači seniorski fudbal, tako da je bilo i pozitivnih i negativnih stvari. To ćemo da ispravljamo u hodu. Čekamo i pojačanja da se uklope potpuno, to će malo da traje, jer proces prilagođavanja nije tako lak, ali nemam problem s tim. Videli ste da Nikolić donosi nešto novo, na Kanuteovom dolasku sam insistirao, ali tek je sedam dana tu. Ne tražim nikakav alibi, biće to sve kako treba – samouveren je Duljaj.

Nekada sjajni vezista priznao je da ne zna da li će se i kada Fuseni Dijabate vratiti u tim.

- I ja bih voleo da znam šta je sa Dijabateom. Koliko sam čuo, trenutno se nalazi u Parizu. A na to da li će doći ne mogu da vam odgovorim. Voleo bih da je tu, bilo bi mnogo bolje za ekipu, jer ima kvalitet. Ovo su vrlo teške okolnosti, čak i ako se pojavi kako igračima to da objasnim i da ga stavim da igra. To je i jedan od razloga za angažovanje Severine, koji će biti sa nama od ponedeljka – poručio je Duljaj.

Momak koji je zbog Partizana odbio ponudu Herenvena trebao bi dodatno da ubrza igru.

- Doneće nešto novo. Igra na poziciji krila, leva noga, inteligentan fudbaler, mlad, neko ko je gladan uspeha i željan dokazivanja, tako da će doneti energiju sigurno. Zasad ga vidim na desnoj strani. Gledam trenutnu situaciju, Dijabate nije tu, a računam samo na one koji su u ekipi – naglasio je Duljaj.

Informer

 

Očigledno je da je na insistiranje šefa stručnog štaba napravljeno drastično podmlađivanje tima.

- Ne bih da neko shvati da ja rukovodim Partizanom i vodim politiku. Sticajem okolnosti imam iskustvo iz jednog kluba, u kojem se na neki način ta politika vodila da se ne ugrozi rezultat, a s druge strane da dobijete igrače od kojih kasnije može da se profitira – objasnio je Duljaj.

Ne krije kormilar crno-belih da je ispratio i šta su rivali radili tokom prelaznog roka, a posebno je podvukao da mu ne smeta što mnogi već sada njegov tim otpisuju iz trke za titulu.

- Odlično su se protivnici pojačali, drago mi je zbog toga. Što jači rivali, to ćemo bolje videti gde smo mi. Bićemo tihi, ćutaćemo i radićemo sve ono što je do nas. Da pokušamo da afirmišemo i našu decu koliko možemo, ali treba biti umeren, staložen i samo činiti ono što logika nalaže. Iskren da budem niti čitam, niti slušam šta se priča. Imam oči, mogu da vidim šta imam, a šta nemam. Neka nas otpisuje ko god hoće, možda je to i dobro za nas – zaključio je Duljaj.