Autor: Informer.rs

16.07.2023.

18:17

Foto: profimedia

Sport

Mirotić sleteo u Beograd na potpis ugovora sa Partizanom!

Iskusni košarkaš Nikola Mirotić (32) stigao je u Beograd! Doskorašnji as Barselone sleteo je danas na aerodrom "Nikola Tesla", a sve kako bi završio sve detalje i potpisao ugovor sa Partizanom!

Nekadašnji reprezentativac Španije uspeo je prethodno da se dogovori sa katalonskim klubom oko prevremenog prekida saradnje. On je imao ugovor do leta 2025. godine, po kojem je trebalo da inkasira 22 miliona evra.

Međutim, kao što je Informer ekskluzivno i objavio, kada se aktuelni šampion ABA lige javio sa pristala da mu isplati preostalih 15 miliona. Sada ostaje da rođeni Podgoričanin i crno-beli finaliziraju dogovor i da se zvanično objavi najveći transfer u istoriji srpske košarke.

Klub iz Humske je ujedno uspeo da pobedi i žestoku konkurenciju, s obzirom da su Nikolu ovog leta želeli i Armani, Olimpijakos, Crvena zvezda, Panatinaikos... Najveći uticaj na njegovu odluku da izabere Partizan imao je svakako najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, ali i to štoi Mirotić nikada nije krio da je od malih nogu navijač "parnog valjka".

On će ujedno biti treće pojačanje crno-belih ovog leta, pošto su prethodno stigli Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka.