Autor: Informer.rs

19.07.2023.

17:35

Foto: EPAIMAGES

Sport

"Bomba" u Humskoj - Kalulu novo pojačanje Partizana!

Bilo je mirno na startu prelaznog roka u Humskoj, čekali su navijači da Partizan dovede veliko pojačanje i po svemu sudeći dočekali su. Kako prenosi "Telegraf", bivši napadač Olimpik Liona, Aldo Kalulu uskoro će obući crno-beli dres!

Reprezentativac DR Konga je prethodne dve sezone nastupao za Sošo i ostavio fantastičan utisak. Ipak, 30. juna mu je istekao ugovor sa klubom što je Partizan vešto iskoristio i bez obeštećenja doveo kapitalno pojačanje za narednu sezonu. Glavna spona između Kalulua i Partizana bio je Frenk Kanute koji je sa iskusnim napadačem bio saigrač u Francuskoj prethodne sezone. 

Kalulu je prošle sezone u dresu Sošoa odigrao 38 utakmica, postigao šest i namestio tri gola. Privukao je na sebe pažnju francuskih velikana pošto su se za njega interesovali Nant, Amijen, Mec, ali i Makabi Haifa. Ipak, Kalulu je čekao pravu ponudu, a ona je stigla upravo iz Humske. 

Informer

 

Aldo Kalulu je u utorak stigao u Beograd na pregovore sa Partizanom, a sve se završilo vrlo uspešno budući da je dogovorena saradnja sa crno-belima. Momak rođen u Lionu je obavio razgovore sa sportskim direktorom Ivicom Kraljem, trenerom Igorom Duljajem i tada je doneo odluku da izabere upravo Partizan. 

Kako prenosi instagram stranica "pbg.news", Kalulu je danas i zvanično potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima. 

Kalulu je prošao omladinsku školu Liona, nastupao potom za Ren, Sošo, Bazel, Svonsi, a potom se vratio u Sošo. Najbolje se snalazi na poziciji napadača, ali mu nije strano da igra i nešto više u sredini terena.