Autor: Informer.rs

20.07.2023.

17:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Nastasić sve bliži povratku u Partizan!

Već danima navijači Partizana maštaju o porvatku Matije Nastasića u Humsku, a njihov san uskoro bi mogao da se ispuni. Čelnici crno-belih ušli su u ozbiljne pregovore sa predstavnicima iskusnog štopera i sve su prilike da bi srpski reprezentativac mogao da se vrati u matični klub. 

Nastasić je ovog leta ostao bez kluba nakon što mu je saradnja sa Majorkom istekla. Sa druge strane, Partizan već neko vreme traga za naslednikom Igora Vujačića, štoperom koji će predvoditi mlađu gardu i biti pravi komantant odbrane - sve to je upravo Nastasić. 

Nema sumnje da bi odabir Partizana bio pun pogodak za Nastasića budući da bi u Humskoj dobio šansu da rehabilituje svoju karijeru nakon nešto slabijih igara u Fiorentini i Majorci pošto je prethodne sezone u dresu španskog kluba skupio svega 18 utakmica u Primeri i Kupu Kralja. 

Nikada Nastasić nije krio želju da se jednog dana vrati u Partizan. Srpski reprezentativac nije stigao da debituje za crno-bele pošto je kao supertalentovani klinac prodati Fiorentini, a kasnije je svoje ime gradio u Mančester sitiju i Šalkeu. 

Trener Igor Duljaj na štoperskim pozicijama može da računa na Svetozara Markovića, Sinišu Saničanina i supertalentovanog Mihajla Ilića. Nadaju se u Humskoj da bi povratak Nastasića nastavio trener "pravljenja" vrhunskih štopera budući da su Stefan Savić, Marko Jovanović, kasnije Nikola Milenković i Strahinja Pavlović uz sebe uvek imali igrača sa ogromnim iskustvom.