Autor: Informer.rs

23.07.2023.

13:08

Foto: Branko Pantelić

Sport

Mijailović: Niko, pa ni Mirotić, nije veći od Partizana!

Očekivalo se da će Nikola Mirotić (32) pojačati Partizan ovog leta, praktično je sve bilo dogovoreno i čekao se samo potpis ugovora, ali je onda došlo do potpunog preokreta, koji je iznenadio i prvog čoveka kluba, Ostoju Mijailovića (44)!

Predsednik crno-belih objasnio je da je iskusni krilni centar bio velika želja trenera Željka Obradovića, da su pronađena finansijska sredstva kako bi se taj posao realizovao, ali da ni njemu nije potpuno jasno zbog čega se Srbin iz Crne Gore predomislio.

Informer

 

Nekadašnji reprezentativac Španije oglasio se juče saopštenjem i rekao da su pretnje i pritisci prema njemu i porodici bili ključni razlog zbog kojeg je odustao od dolaska u Humsku.

- Pre mesec i po dana me pozvao Željko Obradović i rekao mi da je Mirotić opcija za pojačanje. Dva dana je trebalo da mi iz rukovodstva nađemo finansijske mogućnosti da on potpiše za Partizan. Ako neko misli da je to lako, onda se grdno vara. Uprava je dala zeleno svetlo da se pregovara s njim. Kada je Nikola završio sa Barselonom rekao nam je da se vrši pritisak i da dobija pretnje. Mi smo odmah reagovali, ali smo i shvatili da nešto stoji između nas i da on ipak neće da prihvati ono što smo mu ponudili. Ne bih tome pridavao veliku pažnju, završena je priča. Nije to jedini igrač koji može da igra ovde. Niko nije veći od Partizana, a njemu želimo sve najbolje. Idemo dalje - rekao je Mijailović tokom gostovanja na "MaxBet" radiju.

On je dodao da je obezbeđen budžet za pojačanja i da će ekipa ponovo biti konkurentna za trofeje.

- Plejmejker i centar su primarne mete, neko treba da dođe umesto Eksuma i Lesora, a otvorena je sada i ta "četvorka". Nećemo da žurimo, da dovodimo igrače po bilo koju cenu, jer sve to treba da se uklopi u Željkov mozaik. Navijaći neka budu sigurni da su naši ciljevi viši nego prošle sezone. Budžet će biti veći i napravićemo tim da napadnemo vrh Evrolige i ponovo osvojimo ABA ligu - poručio je Mijailović.