Autor: Informer.rs

24.07.2023.

13:32

Foto: profimedia

Sport

Partizan dovodi novog napadača i to Brazilca! Stiže zamena za Rikarda!

Partizan je pronašao napadača, a Brazilac će ubuduće biti zadužen za golove u Humskoj! Mladi Mateus Saldanja (23) stigao je u Beograd na završne pregovore i ukoliko sve prođe kako treba uskoro će i zvanično biti promovisan kao sedmo pojačanje crno-belih ovog leta.

Stručni štab "parnog valjka", na čelu sa Igorom Duljajem, u momku koji je ponikao u Santosu i Baiji vidi idealnu zamenu za doskorašnjeg najboljeg strelca Rikarda Gomeša, koji je nedavno prešao u katarski Al Šamal. On je od februara 2021. član japanskog Džef junajteda, a minulih šest meseci proveo je na pozajmici u Nefčiju iz Bakua.

Informer

 

Kako navodi portal "Telegraf.rs", posao oko angažovanja Saldanje trajao je oko 20 dana, jer je on imao komplikovanu situaciju zbog pozajmice u azerbejdžanskom klubu, koja mu ističe tek 31. decembra.

"U Humskoj su prvo organizovali sastanak sa agentom igrača, inače Portugalcem, koji je u tajnosti sredinom nedelje boravio u srpskoj prestonici. Ugovorio je lične uslove igrača, ali i kako da se oslobodi Nefčija, s obzirom da Džef junajted nije imao ništa protiv da se transfer realizuje. Japanci su bili zadovoljni ponudom, dok su Azerima plaćeni određeni penali za raskid", piše "Telegraf.rs".

Kada je reč o igračkim karakteristikama, Saldanja je izuzetno fizički jak ofanzivac, visok 185 centimetara i odlikuje ga dobra tehnika. Leva noga mu je "jača", često učestvuje i u defanzivnim zadacima, a pritom je mlad, što se potpuno uklapa u viziju Partizana i trenera Duljaja.