Autor: Informer.rs

24.07.2023.

14:17

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan protiv Letonaca ili Azera u trećem kolu Lige konferencija!

Fudbaleri Partizana saznali su imena potencijalnih rivala u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija!

Crno-beli su imali status nosioca prilikom izvlačenja, pa će se za plasman u plej-of boriti sa boljim iz dvomeča u drugoj rundi između letonskog RFS i Sabaha iz Azerbejdžana, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Prvi utisak je da su crno-beli prošli odlično i da će na startu nove evropske misije imati ulogu favorita. Izbegnut je prošlogodišnji dželat AEK iz Larnake, ali i "mine" poput Aktobea, Debrecina, Alaškerta... Iako je "parni valjak" imao loš period i domaće prvenstvo je završio na četvrtom mestu, pružao je jako dobre partije na međunarodnoj sceni.

Informer

 

Otkako postoji Liga konferencija uspeo je klub iz Humske oba puta da dogura do nokaut faze. U sezoni 2021/22. eliminisan je u osmini finala od kasnijeg viceprvaka Fejenorda, dok ga je u takmičarskoj 2022/23. u šesnaestini finala zaustavio moldavski Šerif.

Što se tiče aktelnih potencijalnih protivnika, RFS je minule sezone bio u grupnoj fazi i daju mu se malo veće šanse za prolaz u okršaju sa Sabahom, koji je vicešampion Azerbejdžana (iza Karabaga).

Prva utakmica odigraće se 10. avgusta, revanš je sedam dana kasnije, a pobednici će se plasirati u plej-of za plasman u grupnu fazu (24. i 31. avgust).