Autor: Informer.rs

25.07.2023.

18:51

Foto: fkcrvenazvezda.rs

Sport

Nije ni stigao, a već je problem! Nefči izdao saopštenje zbog novog napadača Partizana: Samo su mu pare važne!

Predstavio je Partizan danas i sedmo ovosezonsko pojačanje pošto je crno-beli dres podigao Aldo Kalulu. Tu ne bi trebao da bude kraj sa novajlijama u Humskoj pošto se uskoro očekuje zvanična promocija Mateusa Saldanje koji stiže iz Nefčija. 

Brazilac se sjajno pokazao u Azerbejdžanu prethodne sezone, potvrdio svoj kvalitet protiv Crvene zvezde na Pari kupu u Sankt Peterburgu, ali je potom podigao sidro i napustio Baku. Sledeća stanica je Partizan, a u njegovom bivšem klubu - Nefčiju, ne mire se sa tom činjenicom.

„Fudbaler koji je u poslednjem intervjuu izjavio da ima ugovor s Nefčijem i da će ostati u ekipi do kraja, zatražio je od uprave kluba dopuštenje da ode nakon ove ponude. Ali, uprava kluba više ga je puta obavestila da ne želi da ga pusti zbog trenutne situacije, odnosno na početku sezone, nekoliko dana pre utakmica u Ligi konferencija. Uprkos svim ovim upozorenjima, Mateus Saldanja je iz mnogih razloga proteklih dana izbegavao da učestvuje na treninzima, te nije bio na treningu održanom 24. 07. 2023. godine. Uprava je službeno obavestila i njega i njegovog menadžera o takvim postupcima. Navedeno je da Nefči, bez obzira na njihov identitet, neće nasilno zadržati nikoga kome je materijalnost iznad svega, ko nije vezan za njegove boje, ko nije spreman da se bori za dres. Stoga je odlučeno da se brazilski fudbaler izbaci iz tima. Onaj ko nije srcem uz Nefči ne treba da bude u klubu. U Nefčiju nema mesta za fudbalera kom je samo stalo do novca“, stoji u saopštenju Nefčija.

Mateus Saldanja je karijeru zepočeo u Santosu, potom je nastupao u Baiji, a očekuje se da naredne sezone predvodi napad Partizana u tandemu sa Kaluluom. Njih dvojica imaće težak zadatak da naslede Rikarda Gomeša koji je nedavno završio svoj drugi mandat u crno-belom dresu.