Autor: Informer.rs

25.07.2023.

21:35

Foto: Starsportphoto

Sport

Rastanak! Partizan prodao golmana Popovića

Saradnja između Partizana i golmana Aleksandra Popovića (23) završena je posle četiri godine provedene u prvom timu! Rođeni Užičanin karijeru će definitivno nastaviti u Slovačkoj, gde će postati novi član DAC Dunajske Strede. Prema nezvaničnim informacijama, crno-beli će na ime obeštećenja zaraditi 250.000 evra, plus deset procenata od narednog transfera.

Mladi čuvar mreže sutra će otputovati na lekarske preglede, a potom, ukoliko sve prođe kako treba, potpisaće ugovor i biti zvanično promovisan u pojačanje tamošnjeg vicešampiona. Ujedno će postati saigrač i sa crnogorskim napadačem Nikolom Krstovićem (23), bivšim članom Crvene zvezde.

Informer

 

Odigrao je Popović ukupno 92 utakmice za "parni valjak", a u biografiji ima i osvojen trofej Kupa Srbije u sezoni 2019/20. Kalio se prvo u Teleoptiku, da bi ga bivši trener Savo Milošević prebacio među seniore i kao "bonusa" promovisao u novu "jedinicu".

Kasnije je kod Aleksandra Stanojevića, ali i Gordana Petrića i Igora Duljaja delio minutažu sa Nemanjom Stevanovićem. Jednu od najboljih partija popularni Pop pružio je upravo protiv svog novog kluba, pre dve godine u kvalifikacijama za Ligu konferencija, kada je odbranio jedanaesterac u Slovačkoj.

Da je rastanak Popovića sa Partizanom blizu moglo se i naslutiti ovog leta, pošto je klub angažovao Aleksandra Jovanovića iz kiparskog Apolona.

Ujedno, ovo je 11. odlazak iz Humske u aktuelnom prelaznom roku, pošto su prethodno crno-beli tabor napustili i Rikardo Gomeš, Slobodan Urošević, Igor Vujačić, Ljubomir Fejsa, Milan Lukač, Patrik Andrade, Hamidu Traore, Andres Kolorado, Vanja Vlahović i Luka Subotić.