Autor: Informer.rs

27.07.2023.

16:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Popović se oprostio od Partizana: Vratiću se da završim ono što sada nisam uspeo!

Angažovao je Partizan ovog leta novu "jedinicu" - Aleksandra Jovanovića, a samim tim jedan golman u Humskoj postao je višak. Budući da je Nemanja Stevanović na zalasku karijere bilo je jasno da će iz Beograda morati Aleksandar Popović. Branio je solidno bivši omladinski reprezentativac Srbije tokom prethodnih sezona u Superligi čime je zaslužio ponudu DAC-a pa će naredne godine nastupati u Dunajskoj Stredi. 

Slovački klub pohvalio se putem društvenih mreža da je angažovao Popovića. Nije prošlo dugo vremena pre nego što se, sada već bivši golman Partizana oprostio od svih u Humskoj. 

- Hvala svim navijačima Partizana na podršci i na kritikama. Možda ovo nisu najbolja vremena za naš klub, ali oni su bili tu da sve proživimo zajedno i zbog toga, još jednom, neizmerno hvala. Nažalost, došlo je vreme za rastanak, ali mislim u pravo vreme – i za mene i za klub – pre nego što se sretnemo ponovo! Daću sve od sebe da napredujem, steknem nova iskustva i, kada dođe trenutak, da se vratim u Partizan da završim ono što nisam uspeo. Do tada, saigračima želim, pre svega, zdravlje i malo sportske sreće, pa da napadnu titulu u narednoj sezoni - počeo je Aleksandar Popović. 

Partizan će na ime obeštećenja zaraditi 210.000 evra, ali i deset odsto od naredne prodaje. 

- Moram početi od Saleta Tomića, kondicionog trenera koji je imao ogroman uticaj na moj razvoj po prelasku u prvi tim, a zatim i svakom treneru iz omladinske skole Partizana i Teleoptika, kao i svakom treneru u prvom timu Partizana, na posvećenosti i savetima. Naravno, svakom treneru golmana počevši od Nemanje Jovšića, sa kojim sam najduže radio. Hvala svim ljudima u Sportskom centru „Partizan – Teleoptik“ koji su se brinuli o meni i mojim saigračima, ljudima koji su održavali terene, portirima, ženama koje su sređivale sobe i brinule se da sportski centar bude čist i uredan. Hvala ekonomima Radetu i Daretu, našim fizioterapeutima i doktorima. Posebno hvala Gagiju koji mi je pomagao da moj život i van sportskog centra bude lakši. I, naravno – Bilji Obradović, Šljuki i Vučini, koji su se trudili da sve naše zahteve maksimalno ispune - podvukao je Popović.