Autor: Informer.rs

03.08.2023.

22:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Sve što me čeka u Partizanu je jako kul! Ponitka jedva čeka dolazak u Beograd

Bio je Partizan aktivan na tržištu tokom ovog leta, a u Humsku su stigli Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka. Poljski reprezentativac biće ogromna pomoć za četu Željka Obradović. 

Stigao je Mateuš Ponitka kao veliko pojačanje u Panatinaikos uoči početka prethodne sezone, ali je utisak da se nije najbolje snašao u Atini. Momak koji je na Eurobasketu upisao tripl-dabl 

- Za mene lično, sezona je bila okej. Bilo je nekih priča unutar ekipe koje nisu pogodne za pričanje, ali sam se trudio da budem profesionalac od početka do kraja. Bilo je nekoliko povreda, ali sam bio na raspolaganju ekipi. Formula našeg tima nije bila najbolja, još jedna slaba sezona za Panatinaikos - rekao je Ponitka. 

Poljak se po okončanju sezone rastao sa Panatinaikosom, a nekoliko dana kasnije pojačao je Partizan. Zbog toga je Ponitka izuzetno ushićen, a posebno zbog činjenice da će naredne sezone sarađivati sa Željkom Obradovićem. 

- Prilazim tridesetom rođendanu u najboljim sam godinama, izuzetan trenutak za igrača. Vidim razliku u mom pristupu kada sam bio mlad i sada. I za igru, i za život, za sve što me očekuje. Lepo se igram i uživam u košarci. Jedva čekam da počnem. Grad, navijači i atmosfera? Definitivno je kul, sjajno je u pobedama, malo lošije u porazima. Ali živim bez društvenih mreža - dodao je poljski košarkaš. 

Ponitku u narednom periodu očekuje okupljanje reprezentacije uoči predkvalifiacioni turnir za Olimpijske igre. Poljaci će igrati protiv Mađara, Bosne i Hercegovine i Portugalu, a kasnije sa jednom od ekipa Češke, Severne Makedonije, Izraela i Estonije. Samo jedna ekipa će obezbediti mesto u kvalifikacijama. 

- Imam duševni mir kada je budućnost u pitanju, potpisao sam ugovor sa Partizanom i mogu da se fokusiram na reprezentaciju sada - dodao je Ponitka.