Autor: Informer.rs

04.08.2023.

10:17

Foto: Instagram

Sport

Luković: Partizane, čuvaj se Isaeva, on je Sabahov Natho!

Sabah je nakon trijumfa u Rigi od 2:0, pobedio letonski tim sa 2:1 i na domaćem terenu u Bakuu, gde će 10. avgusta gostovati beogradski crno-beli.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje, Andrija Luković, blista u dresu azerbejdžanske Zire, odlično poznaje narednog rivala srpskog tima i tvrdi da Partizan ne čeka lak posao.

- Sabah je klub koji napreduje neverovatno brzo, imaju fenomenalne rezultate poslednjih godinu dana. Bili su drugi u ovdašnjem šampionatu i "pretili" su Karabagu sve vreme, iako se znalo da će velikan iz ove zemlje na kraju biti prvi. Bili su nezgodan rival svima, imaju dobar stadion, ulažu mnogo, dovode sjajne igrače. Prema mom mišljenu slabiji su u odnosu na prošlu godinu, jer im fali najbolji igrač, Ukrajinac Oleksi Kašćuk, koji je 16 puta bio strelac a imao je gotovo isto toliko asisetencija. Bio je na pozajmiici iz Šahtjora, nosio je tim, a nakon njegovog odlaska doveli su neke noveigrače. Međutim, za sada svi koji igraju su oni koji su bili tu i prošle godine - poručio je Luković za Informer.

Informer

Posebno je nekadašnji zlatni "orlić" skrenuo pažnju stručnom štabu Partizana na jednog igrača.

- Najbolji pojedinac je bez sumnje Aleskej Isaev, momak koji ima azerbejdžanske paprire i igra za njihovu reprezentaciju, ali je Rus. On je tip igrača poput Natha i zanči timu kao i Izraelac crno-belima! Sve kreće od njega, nije nešto brz, niti jak fizički, ali je sa loptom sjajan i uvek ima dobro rešenje, vidi unapred, zavlači dobro, ima šut sa distance i mozak je tima. 

Upozorava nekadašnji igrač Crvene zvezde, PSV-a, Voždovca i klubova u Portugalu i Poljskoj, da da Partizan mora da se pričuva još nekih igrača.

- Imaju Bosanca Letića, levog beka koji je odličan, probojan, stalno se ubacuje napred i konstantno preti. U špicu su dva izuzetno dobra igrača. Mikels koji je jak, krupan, klasičan napadač, koji igra često i krilo, mada je prema mom mišljenju više napadač, klasična devetka, razbijač. Daje mnogo golova, opasan je, baš kao i Nigerijac Apija, koji je veoma brz, više ulazi sa klupe, evo i sada kada je ušao dao je gol. Treći napadač im je Volkov, Gruzijac, dobar je za Azerbejdžan, e sad... Protiv Partizana je pitanje šta će i kako biti. Bilo kako bilo, mislim da su crno-beli favoriti, veći je klub naš predstavnik i veće ime, publiku će imati u drugoj utakmici u Beogradu, međutim Sabah ima kvalitet i neka niko ne sumnja u to i ne misli da će "parnom valjku" biti lagano.

Informer

Hvali Luković i odbranu azerbejdžanskog tima.

- Golman im je mlad, ima 21 godinu, ali je veoma dobar. Pozadi imaju Španca štopera koji je tu nekoliko sezona i odličan je igrač, a jedino što može da ih brine je to što nemaju toliko veliki roster. Realno imaju 11-12 igrača koji su zaista dobri i mogu da naprave problem, ali ne vidim da neko sa klupe može to da učini, osim Apije kojeg sam već pomenuo. Mislim da su šanse 60-40 u korist Parztinana, ali još jednom ponavljam, sigurno neće biti lako timu iz Humske.

SRBI UŽIVALI U SABAHU

Fudbalski klub Sabah je osnovan 2017. godine, a živa legenda i ljubimac navijača je nekadašnji golman Crvene zvezde, Saša Stamenković, koji je tri godine bio na golu (2018 -2021). Nekadašnji fudbaler "večitih rivala" Miloš Bosančić nosio je takođe dres azerbejdžanskog kluba, kao i ubojiti srpski napadač koji je igrao za reprezentaciju Ukrajine, Marko Dević. U periodu kada je pomenuti trojac bio u klubu, za njega je nastupao i defanzivac Filip Ivanović, koji je poput Stamenkovića tamo proveo tri godine.

Oduševljen je trenerom Sabaha, Muradom Musaevom, momak koji je postigao pobedonosni gol za Srbiju portiv Francuske u finalu Evropskog prvenstva za omladince.

- Imaju odličnog trenera Rusa! On je fenomenalan, mlad, temperamentan, konstantno vodi utakmicu i ne staje. Možda je i previše impulsivan, dobio je nekoliko crvenih kartona u minuloj sezoni...  Ima odličan stručni štab, brinu o svakom detalju, doveli su i trenera isključivo za prekide. Idu u sitne detalje i ne bih rekao da mogu nešto preterano da iznenade crno-bele, niti da sakriju bilo šta. Napreduju, organizovani su, ne mogu da kažem da su u istom rangu sa Karabagom, jer je to klasično azerbejdžanski klub, za koji navija praktično cela zemlja, dok je Sabah jedan noviji klub, sa valsinicma koji ulažu mnogo u njega. Sigurno će i Igor Duljaj i njegovi asistenti dobro skautirati Sabah za taj dvomeč, ali neka se ne opuštaju - poručio je za Andrija Luković za Informer.