Autor: Informer.rs

04.08.2023.

20:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

Šta će na ovo reći Zvezdaši? Trener Sabaha: Partizan je predvodnik srpskog fudbala!

Režirali su fudbaleri Sabah Bakua veliko iznenađenje u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija pa će oni biti rival Partizanu na trećem koraku ka plasmanu u grupnu fazu. Jasno je da su crno-beli veliki favorit sa čim se slaže i trener Sabaha Murad Musajev. 

Perspektivni stručnjak dodao je i da je Partizan, gledano kroz istoriju, predvodnik srpskog fudbala iako u poslednjih nekoliko godina Superligom vlada Crvena zvezda. 

- Iskreno rečeno, Partizan je favorit u našem duelu, kako god da pogledate, da li kroz transfere koje pravi, kroz vrednost igrača ili gledajući istoriju klubova. Partizan je, istorijski gledano, predvodnik srpskog fudbala - rekao je Musajev. 

Azeri su ove sezone debitanti u evropskim takmičenjima, a protiv letonskog RFS-a upisali su duplu pobedu ukupnim rezultatom 4:1. 

- Nama je ovo prva sezona u Evropi i svaka utakmica biće nam teška. Ali, spremni smo da izađemo na teren i uradimo sve što je do nas. Naš tim se ne boji nikog, spreman je da igra protiv svakog rivala - dodao je trener Sabah Bakua. 

Partizan će u Azerbejdžanu gostovati 10. avgusta od 19 časova, dok je revanš sedam dana kasnije u Beogradu.