Autor: Informer.rs

06.08.2023.

18:16

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan pokorio Novi Sad! Crno-beli upisali prvi trijumf ove sezone! (VIDEO+FOTO)

Uspeli su izabranici Igora Duljaja da ostvare ono po šta su i došli na "Karađorđe", da upišu tri boda i ostvare prvu pobedu u novoj sezoni domaćeg prvenstva!

Posle remija sa TSC-om u Bačkoj Topoli na premijeri (3:3), ovog puta je "parni valjak" odigrao mnogo bolje u gostima, a golovima Mateusa Saldanje u 47. i Kvinsija Mengija u 74. minutu zasluženo je stigao do trijumfa.

Vojvodina - Partizan 0:2 (0:0)

Strelac: Saldanja (47), Menig (74)

Stadion: "Karađorđe" u Novom Sadu

Kapacitet: 14.853

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Žuti kartoni: Bukinac, Lazarević, Bolingi (Vojvodin), Ilić, Kanute, Šćekić (Partizan)

VOJVODINA (4-4-2): Carević - Lazarević, Crnomarković (od 70. Traore), Jeličić, Bukinac (od 52. Miletić) - Milosavljević, Nikolić (od 79. Jovanović), Zukić, Malbašić - Čumić (od 79. Radulović), Vukić (od 46. Bolingi).

Trener: Radoslav Batak

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković (od 63. Filipović), Marković, Ilić, Antić - Belić, Kanute (od 63. Šćekić) - Menig (od 83. Nikolić), Natho (od 76. Pantić), Severina (od 83. Trifunović) - Saldanja.

Trener: Igor Duljaj

UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade.

89. minut - Probala je Voša posle kornera da dođe makar do počasnog gola, ali još jednom je Aleksandar Jovanović bio siguran. 

80. minut - Drugi pogodak kao da je "ubio" svaku nadu "lalama" da mogu makar do boda u ovom okršaju. Crno-beli mirno privode meč kraju.

74. minut - GOOOOL! Menig duplira vođstvo Partizana. Prelep gol postigao je Holanđanin. Šut u dalji ugao, lopta je malo zakačila i prečku, ali je završila u mreži Carevića.

67. minut - Probao je Partizan iz brze kontre, Severina je bio u prodoru, uspeo je Miletić u poslednjem trenutku da izbije loptu u korner.

Informer

 

63. minut - Morao je Duljaj da reaguje dvostrukom promenom, pa je umesto Kanutea i Stojkovića na teren poslao Šćekića i Filipovića.

59. minut - Preti Čumić još jednom, najopasniji je igrač "lala", ali ni ovog puta nije uspeo da nadmudri Jovanovića. Puca odbrana Beograđana u ovim momentima.

57. minut - Dve odlične šanse za Vojvodinu u istom minutu. Prvo je Čumić dobro šutirao sa distance, ali je Stojković izblokirao taj šut. Posle kornera nova opasnost za crno-beli, međutim, ni Crnomarković, ni Malbašić nisu uspeli da gurnu loptu u gol.

47. minut - GOOOOOL! Partizan vodi, Saldanja je strelac. Kombinovao je Brazilac sa Nathom, poslao je Izraelac fenomenalnu loptu u prostor, a mladi napadač je ispod Carevića prosledio u gol.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Novom Sadu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Menig je ponovo previše kombinovao, izgubio loptu i otvorio kontranapad za Vojvodinu. Čumić je prošao po levoj strani, želeo je da pronađe Vukića u petercu, ali je Ilić stigao prvi i izbio loptu u korner.

43. minut - Slab pokušaj Belića glavom. Usporili su i jedni i drugi kako se bliži odlazak na odmor.

35. minut - Belić je na levoj strani napravio faul nad Čumićem, a prekid je izveo Lazarević. Ušla je ta lopta u peterac crno-belih, ali niko nije uspeo da je uputi ka golu.

Informer

 

32. minut - Period u kojem se igra odvija između dva kaznena prostora, ali bez pravih šansi za gol.

28. minut - Najopasniji napad Novosađana. Uspeo je Malbašić da šutira iskosa s desne strane, odlično je intervenisao golman Jovanović.

23. minut - Motivisan je kao i uvek Kristijan Belić. Mladi vezista sada je bio aktivan i u ofanzivi, dobro je prošao po desnoj strani i potom asistirao Severini, ali mu je lopta pobegla u momentu kada je želeo da šutne.

16. minut - Probao je Natho udarcem sa distance, Carević je bio siguran. Teren na "Karađorđu" je vidno natopljen vodom, lopta teško ide po zemlji.

Informer

Kvinsi Menig propustio dobru šansu

11. minut - Najbolju šansu na utakmici upropastio je Menig. Sjajnu akciju odigrali su crno-beli, Holanđanin je na levom boku dobio odličnu loptu, ali je slabo šutirao i pogodio nekog od defanzivaca domaćih.

9. minut - Oslobodile su se "lale" početnog pritiska, probale i da zaprete preko Čumića, međutim, Kanute je dobro reagovao u defanzivi.

6. minut - Odlično je Severina prošao po desnoj strani, a Bukinac ga je nepropisno zaustavio. Slobodan udarac izveo je Natho, ali su igrači Vojvodine zasad odlični u skoku.

3. minut - Krenuo je Partizan odmah jako ka golu "lala", probao je Severina, ali se okliznuo pri šutu. Potom je Natho izveo korner, bez opasnosti za domaćina.

1. minut - Utakmica u Novom Sadu je počela.

Informer

 

18.50 - Minule sezone su "lale" i crno-beli odigrali tri duela. Partizan je kod kuće slavio sa 4:1, potom je Voša uzvratila na svom stadionu sa 2:1, dok je poslednji okršaj na "Karađorđu" završen remijem - 2:2.

18.35 - Šef stručnog štaba Vojvodine o duelu sa Partizanom:

- Utakmica sa Partizanom dolazi u delikatnom trenutku, ali od prvog meča otkad smo došli u klub, imali smo težak raspored. Posle utakmice protiv APOEL-a još više sam uveren u uspeh, ukoliko budemo ponovili igru iz prvog poluvremena. Partizan je jači u odnosu na prošlu sezonu i dovođenjem napadača Mateusa i desnog krila Severine, uz igrače koji su tu odranije, za nijansu su kvalitetniji tim. Ako budemo u meč ušli dobro energetski, verujem da možemo da ostvarimo pobedu.

Informer

 

18.25 - Trener crno-belih Igor Duljaj pred gostovanje na "Karađorđu":

- Osećam kao da imamo štit ispred sebe. Oseća se pozitivna energija kod navijača, znam da će ih biti mnogo i u Novom Sadu. Potrebno su i meni i ekipi. Rekao sam igračima da će uživati podršku publike dokle god budu davali sve od sebe. Ona nam je ponovo 12. igrač, vetar u leđa. Kolega Batak zna kako da motiviše tim, naročito kod kuće protiv nas. U sastavu ima jako dobrih igrača i jednog fantastičnog, koji mi se mnogo dopada, Nikolu Čumića. Kad rival izgubi loptu uvek se traži on, da iskoristi brzinu i tehniku.

18.15 - Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici Vojvodine i Partizana u Novom Sadu.