Autor: Informer.rs

10.08.2023.

14:08

Foto: Starsportphoto

Sport

NBA igrač u Partizanu! Žoc doveo bivšeg Jokićevog saigrača

Dogovorena je saradnja na godinu dana, prenosi Mozzartsport. Dožer je poslednji angažman imao u Sakramentu Kingsima, izgleda da je sada vreme za evropsku košarku...

Novo pojačanje crno-belih pokriva pozicije beka i krila, ali i pleja, a svuda osim u Denver Nagetsima je imao ulogu epizodiste. Dok je bio saigrač sa Nikolom Jokićem uglavnom je imao 15-ak minuta na terenu, a u sezoni 2020/21 bio je i na vrlo dobrom proseku od 7,7 poena i 3,6 skokova.

Informer

Na NBA Draft izašao je 2017. međutim nije bio izabran. Nastupao je i za Oklahomu i Boston, kao i nekoliko ekipa u G ligi. Dožer je počeo karijeru u Oklahoma siti Tanderu, a potom je nastupao u Boston Seltiksima. Najbolji utisak je ostavio u redovima Denver Nagetsa, za koje nastupa Nikola Jokić, aktuelnog šampiona najjače lige na svetu, za koje je igrao od 2019. do 2022. godine.  Najbolja sezona za njega bila je 2020/2021, u kojoj je na 50 utakmica uglavnom ulazio sa klupe i u proseku beležio 7,7 poena i 3,6 skokova. Može da pokriva pozicije „dvojke“ i „trojke“.

On će biti treće pojačanje crno-belih nakon dolazaka Mateuša Ponitke i Ognjena Jaramaza.

Informer

Imao je Dožer veoma tešku povredu - kidanje ukrštenog ligamenta levog kolena. Zbog toga je praktično propustio čitavu sezonu 2021/22, a tokom oporavka je trejdovan iz Nagetsa u Boston, pa u Orlando, a da ni za jedan od ta dva tima zapravo nije nastupao.

O njegovim kvalitetima govorio je i Nikola Jokić:

- Ljudi zaboravljaju da smo izgubili Pi Džeja zbog povrede. On je bio veoma važan deo naše košarke i sistema. Čovek koji je visok 190 i nešto centimetara, koliko god. Poenta je da je visok. Odlično barata sa loptom, može da čuva više pozicija na terenu, poznaje naš sistem. Mnogo nam nedostaje. Da, falili su nam i Džamal Marej, Majkl Porter, pa je Vlatko Čančar imao određenu minutažu, onda se i on povredio. Međutim, Dožer nam je baš nedostajao u tom periodu - rekao je Jokić posle eliminacije od Golden Stejta pretprošle sezone.

Za Partizan trenutno igraju trojica Amerikanaca,  sva trojica su produžila ugovor sa crno-belima ovog leta. U pitanju su kapiten Kevin Panter, krilni centar Zek Ledej i krilo Džejms Naneli, pa će se Pi Džej Dožer brzo prilagoditi uz pomoć zemljaka.