Autor: Informer.rs

18.08.2023.

10:31

Foto: Starsportphoto

Sport

Bogdan doveo Kaminskog u Partizan! Rekao mi je sve najbolje (FOTO/VIDEO)

Frenk Kaminski ima srpske korene po ocu i ranije je bilo čak govora da će zaigrati za reprezentaciju Srbije.

To se nije dogodilo, ali ga je put ipak naveo u našu prestonicu, gde će narednih godinu dana igrati za Partizan.

Deveti pik na NBA draftu iz 2015. godine do sada je nastupao za četiri NBA tima: Šarlot Hornets (2015 - 2019), Finiks Sans (2019 - 2022), Atlanka Hoks (2022 - 2023) i Hjuston Rokets (2023). 

Osvrnuo se na igranje sa kapitenom Srbije i bivšim košarkašem Partizana Bogdanom Bogdanovićem u Atlanti i otkrio da je on kumovao njegovom dolasku u redove crno-belih!

- Bilo je sjajno igrati sa njim. On je fantastičan košarkaš i još bolji prijatelj. Njega sam prvog pozvao kada se pojavila mogućnost da pređem u Partizan. On je rekao mnogo lepih stvari o klubu i gradu, što mi je pomoglo da donesem odluku o potpisivanju ugovora - naglasio je Kaminski. 

On je potom dodao i da je njegova porodica jako bliska sa srpskom zajednicom u Ilinoisu.

- Moja porodica je još uvek bliska sa srpskom zajednicom u Ilinoisu i Srpskom nacionalnom federacijom u Sjedinjenim Državama koja svake godine organizuje veliki košarkaški turnir. I ja sam nekada bio uključen u to - otkriva Amerikanac.

Kao i svi iz sveta košarke i Kaminski je čuo sve najbolje o "grobarima".

- Uzbuđen sam zbog prilike koja mi se ukazala. Znam da dolazim u klub bogate istorije koji ima misiju da osvaja trofeje. Veoma sam srećan zbog prilike da igram velike mečeve. Podšrka navijača koju ovaj klub ima je luda i jedva čekam da zaigram pred njima. Želim da navijači znaju da dolazim da se takmičim i pobeđujem. Svi mi govore da Partizan ima najbolje navijače na svetu i da su ludi za košarkom. Ne mogu da dočekam da zaigram pred njima - zaključio je Kaminski.