Autor: Informer.rs

22.08.2023.

06:43

Foto: Starsportphoto

Sport

Kosović za Informer: Partizan će izbaciti Dance kao i 2018. godine

Ekipa iz Humske pokušaće da nastavi odličnu tradiciju i izbori 11. prolaz u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja. Crno beli su od 2006. godine do danas čak 14. puta došli do poslednje prepreke u kvalifikacijama za evrokupova, a čak deset puta su bili uspešni i prolazili dalje.

Ovog puta je pred njima težak ispit protiv Nordsjelanda, a prvu utakmicu odigraće u gostima u četvrtak od 18.30 časova. Navijači sigurno pamte da se "parni valjak" već susretao s ovim timom, i to u sezoni 2018/19, kada je na klupi sedeo Zoran Bata Mirković. Bilo je to 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a oba puta slavio je klub iz Humske i tako prošao dalje (2:1, 3:2).

Deo tog tima bio je i crnogorski reprezentativac Nebojša Kosović, koji smatra da Partizan ima kvalitet da priredi reprizu od pre pet godina.

- U lepom mi je sećanju ostao taj dvomeč protiv Nordsjelanda, pošto smo ostvarili dve pobede i prošli dalje. Pogotovo jer je revanš odigran na našem stadionu, pred punim tribinama i u sjajnoj atmosferi. Nadam se da će tako da bude i ovaj put. Očekujem da će Danci igrati napadački, takav stil gaje i uglavnom su to mladi momci iz njihove akademije. Tamo će crno-bele sačekati veštački teren, ali mislim da to neće biti velika prepreka. Tu su iskusni igrači, koji mogu da se prilagode raznim uslovima. Siguran sam da prolazimo dalje - kaže Kosović za Informer.

Informer

Nebojša Kosović predvodio crno-bele protiv Nordsjelanda 2018. godine

"Parni valjak" je uspeo da napravi preokret protiv Sabaha i prođe na penale, ali sada će mu sigurno biti mnogo teže. Iskusni vezista priznaje da prati dešavanja u bivšem klubu, da mu se sviđa ekipa, a ima i miljenike među igračima.

- Partizan pratim uvek i sviđa mi se ovaj tim. Treba tu još samo malo kockica da se složi. Duljaj je sjajan čovek i trener, sa pozitivnom energijom i mislim da će izvući maksimum iz svakog igrača. Što se tiče igrača, Nemanja Nikolić je fenomenalan i uvek moj favorit, jer ima viziju i znanje kako da pomogne ekipi. Dopada mi se i Frenk Kanute, čvrst je na lopti, pametan, pokriva ceo teren, svaka čast - poručuje Kosović.

Prvotimac kineske Hake dotakao se i domaćeg prvenstva u Srbiji i istakao da crno-beli mogu da pomrse račune šestostrukom uzastopnom prvaku Crvenoj zvezdi.
- Trofeji će sigurno doći, ova ekipa ima kvalitet da se bori za njih. Stvarno bih voleo da se i "grobari" što pre vrate na tribine, jer su u toj borbi oni prekopotrebni momcima, da ih poguraju i daju im vetar u leđa - zaključuje Kosović.

Nikolić: Da ponovimo prošlogodišnji uspeh

Pre pet sezona protiv danske ekipe iz Faruma igrao je i Nemanja Nikolić, koji se ovog leta vratio u Humsku.

- Igrao sam već protiv Danaca, u onoj ekipi koja ih je prošla 2018. i znam koliko neugodni mogu da budu. Veštački je teren, drugačiji uslovi, ali verujem da možemo. Grupna faza je naš cilj, da ponovimo najmanje ono od prošle godine - poručio je Nikolić.