Autor: Informer.rs

22.08.2023.

21:31

Foto: Starsportphoto

Sport

UEFA žestoko kaznila Partizan! Moraće da plate 70.000 evra i zatvore pola stadiona

UEFA je večeras saopštila da su crno-beli kažnjeni sa ukupno 70.000 evra i zatvaranjem dela tribina za 17.000 mesta na narednoj utakmici u evropskim takmičenjima u kojoj će klub iz Humske biti domaćin.

Kako se navodi u saopštenju, "parni valjak" je sankcionisan zbog ispada navijača i niza propusta na revanš meču protiv Sabaha u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Partizan je tada posle bolje izvođenja penala eliminisao azerbejdžanski tim i plasirao se u plej-of trećeg po jačini evropskog takmičenja.

UEFA je u obrazloženju navela da je crno-belima aktivirana uslovna kazna iz marta ove godine zbog rasističkih povika navijača zbog čega će klub iz Humske morati da zatvori deo tribina za 2.000 mesta. Evropska kuća fudbala je, takođe, kaznila Partizan sa 30.000 evra i zatvaranjem dela tribina na narednom meču u evropskim takmičenjima za još 15.000 mesta zbog diskriminatorskog ponašanja navijača.

Crno-beli su kažnjeni sa 30.000 evra zbog upada svojih pristalica po završetku meča sa Sabahom, zatim sa 10.000 evra zbog provokativnih poruka navijača, koje su bile uvredljivog karaktera.

U saopštenju se ističe da će "parni valjak" morati da obavesti UEFA, koji sektori stadiona u Humskoj će biti zatvoreni za navijače na meču protiv Nordsjelanda.

Prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu konferencija između Nordsjelanda i Partizana biće odigran 24. avgusta u Danskoj, a revanš je nedelju dana kasnije u Beogradu.