Autor: Informer.rs

23.08.2023.

14:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Natho: Nećemo da kukamo zbog terena u Danskoj!

Koliko je Bibars Natho (35) značajan za igru crno-belih još jednom se potvrdilo u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, kada je majstorijom iz slobodnog udarca zatresao mrežu Sabaha za 2:0. Izraelski as biće adut srpskog tima i u plej-ofu, a pred okršaj sa Dancima poručio je da ni drugačiji uslovi za igru i teren sa veštačkom travom ne smeju da utiču na učinak "parnog valjka".

Partizanova "desetka" sjajno je otvorila novu sezonu i na pet utakmica u svim takmičenjima dao je tri gola i upisao isto toliko asistencija. Baš zato navijači od njega očekuju mnogo i u Skandinaviji.

- Moraćemo da se adaptiramo na teren i drugačije uslove, ali nećemo da kukamo, jer to nam je posao. Možda su oni tu u maloj prednosti, ali nadam se da to neće biti razlog zbog kojeg ćemo biti tužni posle utakmice. Imamo jasan cilj ispred sebe i treba da budemo spremni na sve okolnosti - rekao je Natho pred put u Farum.

Iskusni organizator igre crno-belih veruje da će pred revanš na svom stadionu 31. avgusta obezbediti znatno povoljniji rezultat, od onog u Bakuu u minuloj rundi.

- Oba tima su se promenila u odnosu na tu 2018. godinu. Mi smo koncentrisani, pre svega, na našu igri i da odradimo na terenu sve ono što trener traži. Jasno nam je da ovaj dvomeč neće biti nimalo lak, pogotovo u gostima. Moramo da budemo pametni, da ih taktički nadmudrimo i donesemo dobar rezultat u Beograd, kako bismo u revanšu overili prolaz u grupnu fazu - naglasio je Natho.

Informer

Svetozar Marković

Slično razmišlja i kapiten kluba iz Humske, Svetozar Marković (23), koji je bio akter okršaja sa Nordsjelandom u sezoni 2018/19.

- Biće izuzetno zahtevno. Oni su znatno napredovali u odnosu na te duele koje smo odigrali pre pet godina. Neće nam biti lako i zato moramo da ostanemo koncentrisani, mirni i fokusirani. Ne verujem da će nam veštačka podloga predstavljati neki veliki problem. Idemo na pobedu, sve misli su nam usmerene ka plasmanu u Ligu konferencija - poručio je mladi štoper.

Informer

Svetozar Marković

Ofanzivni vezista Danilo Pantić (26) takođe ima iskustvo igranja protiv aktuelnog vicešampiona Danske. 

- Mnogo je vremena prošlo od tih naših susreta sa Nordsjelandom i sigurno je da sada neće biti ni slične utakmice. Svesni smo da su kvalitetna ekipa, imaju mlade i talentovane igrače. Mi od prvog minuta treba da igramo pametno i na rezultat. Ovakvi mečevi u plej-ofu se igraju glavom, ne smemo previše da se zaletimo i srljamo. Imamo dva duela, 180 minuta u opticaju da završimo posao kako treba - zaključio je Pantić.