24.08.2023.

06:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan u Danskoj sanja reprizu 2018! Crno-beli se bore za evropsku jesen!

Fudbaleri Partizana veruju da mogu da ponove rezultat iz sezone 2018/19. i ponovo eliminišu Nordsjeland! Crno-beli su protiv Danaca igrali pre pet godina u plej-ofu za Ligu Evrope i tada su slavili u oba meča (2:1, 3:2), a sada će se protiv istog tima boriti za ulazak u Ligu Evrope.

Ekipa Igora Duljaja je u 3. kolu eliminisala azerbejdžanski Sabah posle velike drame i penala, dok su Skandinavci izbacili rumunski FCSB (0:0, 2:0). Kormilar "parnog valjka" je u Farum poveo 24 igrača, među kojima nema suspendovanog Kristijana Belića, kao ni Marka Živkovića, Nikole Terzića, Nemanje Trifunovića i Janka Jevremovića.

Trener Igor Duljaj je jasan, sve osim  poraza bio za crno-bele bi bio dobar rezultat.

- Imamo naše ambicije, videli ste da smo prošli Sabah, ali nas sada očekuje ozbiljniji tim. Oni jesu mladi, ali moramo da imamo u vidu kakav su transfer napravili. To je njihov sistem, mnogo mladih igrača koji su brzi, okretni, agresivni. Biće nam izuzetno teško, imaju dve utakmice, posle kojih se računa zbir datih i primljenih golova. Nadam se da ćemo posle 180 minuta mi imati više datih golova - rekao je Igor Duljaj. 

Informer

Jedan od najvećih aduta srpskog tima svakako će biti iskusni Bibars Natho (35). Izraelski as je sjajno otvorio novu sezonu, a na pet utakmica u svim takmičenjima dao je tri gola i upisao isto toliko asistencija. Ofanzivni vezista crno-belih veruje da će pred revanš na stadionu u Humskoj 31. avgusta obezbediti znatno povoljniji rezultat od onog u Bakuu u minuloj rundi.

- Oba tima su se promenila u odnosu na tu 2018. godinu. Mi smo koncentrisani, pre svega, na našu igru i da odradimo na terenu sve ono što trener traži. Jasno nam je da ovaj dvomeč neće biti nimalo lak, pogotovo u gostima. Moramo da budemo pametni, da ih taktički nadmudrimo i donesemo dobar rezultat u Beograd, kako bismo u revanšu overili prolaz u grupnu fazu - naglasio je Natho.