Autor: Informer.rs

24.08.2023.

20:28

Foto: EPA-EFE/Martin Sylvest

Sport

Bruka i sramota! Pukla petarda, Partizan pregažen u Danskoj

Crno-beli su protiv Danaca odigrali sramotno. Izabranici Igora Duljaja posle trijumfa nad azerbejdžanskim Sabahom, najaviljivali su da imaju recept za narednog protivnika, ali su večeras na terenu potpuno podbacili i razočarali svojom amaterskom igrom, i pokazali da ne zaslužuju da igraju na jesen u Evropi.

Mučno je bilo gledati kako Nordsjeland rešeta "parni valjak", a koliko su Beograđani bili očajni najbolje pokazauje činjenica da je najbolji igrač na terenu bio golman Aleksandar Jovanović. Čuvar mreže crno-belih je branio sve što se braniti može, ali nije mogao sam protiv raspucanog i kvalitetnijeg rivala.

Informer

 

Narednog četvrtka je revanš u Humskoj, ali će ta utakmica biti samo čista formalnost, jer Partizan posle večerašnje prikazane partije nema šansu protiv Danaca.

Trener crno-belih Igor Duljaj bez razmišljanja poslao je na teren najjači sastav, ali to nije mnogo pomoglo, jer su Danci od prvog minuta krenuli sa strahovitim pritiskom, pa je već u 11. minutu "pukla" odbrana Beograđana. Veliku grešku napravio je Mihajlo Ilić i omogućilo kontru Nordsjelandu, lopta se odbila do defanzivca Martina Frezea, koji je uhvatio levicom volej i sa ivice kaznenog prostora pocepao mrežu golmana Jovanovića.

Imao je Partizan mnogo sreće u 15. minutu, kada je Migren promašio zicer i šansu da duplira prednost Danaca. Očekivala se reakcija izabranika Igora Duljaja, ali su crno-beli nastavili da se muče na terenu, bili su gotovo u podređenom položaju, dok su domaćini nastavili da prete.

U završnici prvog poluvremena je opao ritam utakmice, Nordsjeland je kontrolisao dešavanja na terenu. I kada se očekivalo da će "parni valjak" uspeti da sa samo golom zaostatka odu na odmor, ali je usledio novi šok u 43. minutu. Nikola Antić je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Igal Fridl je bez dileme pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Ingvartsen za 2:0.

Informer

 

Partizan je drugo poluvreme otvorio mnogo bolje i energičnije i pokazao više nego u prvih 45 minuta u prvom delu. Zapretili su Stojković i Marković, ali je golman Hansen rutinski otkonio opasnost. Ipak, inicijativa crno-belih bila je kratkog daha, pošto su Danci ponovo preuzeli inicijativu i sa lakoćom stvarali šanse, pa je bilo pitanje kada će novi gol završiti u mreži Jovanovića. Što se i desilo u 66. minutu, ponovo sa bele tačke. Ovog puta Aleksandar Šćekić je igrao rukom u šesnaestercu, a loptu na "kreč" je ponovo stavio Ingvartsen i povisio na velikih 3:0.

Crno-beli su se u tim trenucima potpuno raspali, Nordsjeland se poigrao sa srpskim timom i sa lakoćom stizao do kaznenog prostora, ali je golman Jovanović branio i nemoguće. Ipak, ništa nije mogao u 73. minutu kada je Osman pobegao svojim čuvarima i uposlio Vildasena, a ovaj pogodio za 4:0. I pored velike prednosti, Danci nisu odustajali od napadačke igre, želeli su još golova u mreži rivala i u tome su uspeli u 83. minutu kada je Mihajlo Ilić nesmotreno savladao svog čuvara mreže za ogromnih 5:0 i veliku bruku Partizana u Danskoj.